Renault Twizy je posebnež! Enosedežni električni avtomobil, ki je kot nalašč za v mesta, kjer ni prostora za parkiranje in ki ga lahko polniš doma! Pri nas ga še nisem videl na cesti, v Italiji pa jih je kar precej. In najbolj smešno je, ko ne veš točno ali je to skuter ali pa resnično avtomobil. Cena vozila je okoli 7000 eurov, plus temu znesku je potrebno prišteti še približno 50 eurov na mesec za najem akumulatorjev. V bistvu slednja postavka precej spremeni pogled na celoten avtomobilček, saj to prinese še dodatnih 600 eurov na leto, kar pa niti ni tako majhen znesek za enosedežnika.

In dokler je električna energija še dokaj poceni, je takšen avtomobilček povsem primeren za mestno vožnjo – kapaciteta akumulatorjev naj bi zadoščala za okoli 100 kilometrov vožnje. Ne predstavljam si, kaj se zgodi, ko se nekdo zaleti v ta avtomobilček?!?!

p.s.: verjamem, da so električni avtomobili hit in precej cenejši na letni ravni pri gorivu, vendar zame osebno je avtonomija, ki jo ponujajo ta vozila sedaj, še krepko premajhna. Vsaj 400 kilometrov z enim polnjenjem, pa bi me takoj prepričalo v to, da si ga omislim!

4 Responses to Renault Twizy – fotografije

 1. smoger pravi:

  To je še vedno kul za po ital.mestih. Ej, kako se pa kaj sporazumevate z domačini? V italijanščini al angleščini…Italijanom se po pravilu ne da govoriti/učiti tujih jezikov.

  • had pravi:

   na srečo boljša polovica govori italijansko.. sporazumevanje ne gre drugače :) problem je bil v neaplju, kjer pa govorijo čisto svoj jezik, ki ga ne moreš kar tako razumeti – kot primerjava, kot prekmurci pri nas :)))

 2. smoger pravi:

  Ja, res je. Nekakšna sfrizirana francoščina. ;)

 3. @had: odlično, da si opazil Twizyja. Je res posebnež. Po naših statistikah ti pa lahko povem, da je pri nas najbolj pričakovan Renault Zoe – nekakšen električni Clio :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.