V kraju Vietri sul Mare se prične Amalfi beach, ki vodi vse tja do kraja Positano. Ko sva v recepciji vprašala koliko časa je do mesteca Amalfi, ki je oddaljen približno 20 kilometrov od Vietri sul Mare, sva dobila odgovor da približno eno uro?! Seveda sem bil prepričan, da se heca in sva se odpravila na vožnjo.

Jeap, ovinkasta, zelo ozka cesta, gužva, predvsem pa Italijani, ki ne znajo voziti po svojem pasu in sekajo vsak ovinek povsem po svoje so me kaj hitro prepričali, da bo vožnja dolga. Da ne omenjam dejstva, da sem v teh dvajsetih kilometrih izgovoril toliko kletvic, kot poprej v celem letu skupaj ne (pa veliko kolnem). Vožnja po tej cesti me je precej spominjala na vožnjo proti Cinque Terram, oz. na vožnjo nad Monte Carlom – z eno veliko razliko – tam ljudje dejansko znajo voziti.

Vendar dovolj o italijanskem načinu vožnje. Mesteca, ki ležijo ob obali so vklesana v stene in s svojimi pisanimi barvami dejansko dajejo občutek domačnosti. Problem je, da v teh mestih ni prostora za parkiranje, da ne omenjam dejstva, da sva midva “kruzala” po Amalfi obali ravno 1. maja, ko so bili očitno vsi Italijani na tej relaciji. Namesto, da bi si lahko v miru ogledala mesteca, sva po pol ure iskanja parkinga ugotovila, da je to misija nemogoče in posledično so nastale fotografije narejena iz avta!

Glede na to, da sva do kraja Amalfi porabila več kot uro, nisva nadaljevala poti do mesteca Positano, ki naj bi bil najlepši na tej poti! In ja, tudi vožnja nazaj je bila enako stresna, z dodatkom dežja, kar je pomenilo, da so vsi skuterji poskušali čim prej priti domov in sem moral paziti še nanje. Ampak suma sumarum – Amalfi beach je lep, če bi bila še cesta normalna, bi bilo super, vendar s tem bi vse skupaj izgubilo svoj čar!

Cinque Terre photos – Cinque Terre fotografije
cinque-terre-photos-cinque-terre-fotografije-21.jpg