Zadnje čase, ko se pripravlja sezona poletnih migracij v sosednjo Hrvaško, je eno izmed pogostejših vprašanj – kako do najcenejšega mobilnega interneta na Hrvaškem? Dopusta si pač ne znamo predstavljati brez naših mobilnih telefonov in naprav, od katerih smo postali dobesedno odvisni in tako vsi iščemo odgovor na – katero SIM kartico naj nabavim, da bom za mobilni internet plačal manj, kot bi plačal pri naših operaterjih (primer Mobitela – 100 MB – 80 eurov in obračunski interval 100 kB).

Jaz imam odgovor na to vprašanje in definitivno najcenejši internet na Hrvaškem že od lani – in moj odgovor je Bonbon SIM kartica. Uporabljam jo že eno leto in do sedaj imam samo pozitivne izkušnje, predvsem pa bi me veselilo, če bi Bonbon obstajal za vse države – namreč 3 kune za dnevni prenos 300 MB je “zastonj”. Torej, če iščete poceni dostop do interneta na Hrvaškem, potem je tole prava izbira.

Kupiš internet SIM kartico za 10kun in jo polniš po mili volji. Standardne cene ze internet so sicer precej visoke:

  • 1 MB prometa 0,70 kn
  • SMS 0,20 kn
  • MMS 0,70 kn

Vendar obstaja precej cenejša varianta – aktiviraš Dnevni internet paket za 3kn in dobiš 300MB dnevno za surfanje po internetu! To opcijo aktiviraš tako, da pošlješ hocu, deaktiviraš pa z necu na številko 0977. Ta cena velja od trenutka, ko prejmeš povratno obvestilo, do natanko polnoči. Če ne odjaviš storitve, se ti avtomatsko podaljša!

In sedaj še najboljši del – SIM kartice za Bonbon prodajajo na Hrvaškem  samo v online prodaji (in jih ne pošiljajo v tujino) – vendar obstaja tudi lažja varianta – kolega Sebastjan vam takšne kartice pošlje po povzetju10 dni internet surfanja po 300MB prenosa na dan vas tako stane 10,90EUR.

Naročilo SIM kartice izvedete preko spletnega mesta http://www.mojbonbon.net/, kamor vpišete promocijsko kodo HAD001 (zraven dobite še presenečenje!), prav tako so na spletnem mestu vse informacije o aktivaciji, kot tudi nastavitvah in vse ostalo!

Kot sem omenil že prej – jaz sem lansko leto vzel to kartico (poleg mene še cel kup kolegov) in sem najbolj zadovoljen človek, saj lahko vsakič, ko grem na Hrvaško, surfam skoraj do nezavesti in ne pokurim 300 MB dnevnega prenosa podatkov. No, kartico sem seveda tudi parkrat polnil vmes, kot je to potrebno.

Za nastavitve Interneta in MMS-ja za Bonbon:

Bonbon i T-Mobile (Internet/MMS)

APN: web.htgprs
Proxy: 010.012.000.003
IP port: 8080

APN: mms.htgprs
Server: mms.bonbon.com.hr/servlets/mms
Proxy: 010.012.000.004
IP port: 8080

Navodila za USB stick (modem):
Access Point Name – APN): web.htgprs
Phone Number: *99#

Če želite pošiljati SMSe, je potreben vpis SMS centra: +385970703