Da ima naš premier Janez Janša trdo kožo in da mu nihče ne more nič, je verjetno jasno vsakomur v naši deželi. Spomnimo se samo koliko afer je bilo povezanih z njim, pa vendar je iz vsake bitke prišel kot zmagovalec, oz. se je o vsaki aferi v nekem trenutku prenehalo pisati, govoriti, predvsem pa je celotna zgodba šla v povsem drugo smer. Tega dejstva mu nihče ne more oporekati, pa čeprav bi si sam želel, da bi bilo vse skupaj malce drugače.

Samo za primerjavo – ko se je Gregorju Golobiču zgodila Ultra, je doživel pogrom – tako s strani medijev, kot s strani politike. In kljub temu, da ni bilo v tisti zgodbi kančka resnica, še nisem nikjer videl te razlage (lahko se seveda motim?). In če je Janez Janša še pred leti trdil, da ima ravno GG v rokah medije, je očitno vse skupaj precej drugače. In to se dejansko vidi v teh dneh, ko je Janez Janša v sredi “nove afere” – potovanje z zasebnim letalom iz Grčije za nezanemarljivo ceno 9500 eurov in o katerem je prva pisala Mladina.

Ampak tokrat je vse skupaj že malce preveč predvidljivo. Namreč način, kako se JJ otepa obtožb je povsem predvidljiv. In tako sta se naredila dva pola medijev – nekateri ga zagovarjajo in v istem udrihajo po ostalih, drugi pa se gredo dejansko raziskovalno novinarstvo in iščejo zgodbo precej globje, kot bi sicer človek pričakoval. In na dan prihajajo čedalje bolj zanimivi podatki, ki pa se bodo odbili od Janeza Janše kot od zidu in se razblinili, kot smo navajeni. JJ je pač človek, ki ima v rokah vedno 5 asov, no, če je potreba, kakšnega sproti še ustvari. Vendar so to povsem nepomembne stvari in zakaj bi se kdorkoli ukvarjal z njimi.

Torej resnično – Janez Janša rispekt za to kontroliranje, tako medijev, kot vsega ostalega. V Sloveniji je pač tako, da psi lajajo, karavana gre dalje, kot so stvari povezane z Janezom Janšo!

7 Responses to Janez Janša – rispekt – psi lajajo, karavana gre dalje

 1. Blaziek pravi:

  Hm, ne štekam. Saj je šel na lastne stroške dol. Na lastne stroške je najel letalo. Ne štekam, zakaj bi to morala biti novica. Kot če bi o vsakem poslancu, ki zapravi nekoliko več za počitnice naredili afero. Če bi vse to delal za davkoplačevalski denar pa seveda dajmo udrihat po njem, tu nimam nič proti. Sem pa slišal da je baje bila tudi Katarina Kresal, ko je šla privat v Italijo v šoping neka afera, tudi za to afero mi ni jasno zakaj tak pomp. Dajmo se potem še razpisat, kdo od politikov ima avto, ki je vreden več kot 30k €, pa to je ja afera … Kaj delajo politiki s svojim denarjem nas prav nič ne briga. Ampak očitno nas.

  Naj odgovorim še tistim, katere moti kako je šel nazaj in zakaj. Ja pa kaj nas to briga? Pač je najel letalo in šibal domov. Jaz bi tudi, če bi imel 3000 € plače vsak mesec zadnjih 20 let. No pa verjetno bi še nekaj keša prijel malo manj legalno. Ampak najprej je treba to dokazat.

 2. Jan Hančič pravi:

  Mene pri tej aferi moti to, da ima JJ čas za dopust, ne pa da bi se pojavil na sodišču. Ob to se je mogoče 1 novinar spotaknil.

 3. bbb pravi:

  Kakšna afera, kaj je s tabo?!

 4. zero pravi:

  Meni se zdi bolj zaskrbljujoče, da Tuerk leti v Bosno za 89.000 eur ki smo jih plačali mi vsi.
  http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042227668

  • Luka pravi:

   @zero
   Mene pa skrbi, da nekateri ne ločite med zapravljanjem drobiža in tistim, kar dela vlada, ko zgubljamo miljone evrov. Potem pa nekoga ne marate, ker je letel za 80000€, ker je na stroške države kupu metlo, … ne vidiš pa kaj dela dejansko vlada, ko vsem nam jemlje milijone.

 5. Anonimno pravi:

  Vsem je že jasno da Janši podtikajo stvari sami bivši komunisti – z Kučanom na čelu, saj veš – SDS z Janšo so edini ki so dejansko sposobni oz. imajo interes nas nekako potegnit iz te krize, saj zdaj vam je že jasno – vam “Levičarjem” oz. antijanšistom. “Bivši” LDS je lep dokaz nesposobnosti oz. legalne ilegale v Sloveniji.

  Kdo gleda medijem v oči in govori dejanske številke, facte in resnice ter dejansko izvaja stvari v pravo smer.. ? Menda ne Pahor (Ja edini argument bo zdaj da ga so ga pri tem blokirali) – ja valda so ga če je delal bedarije in so počeli bedarije.

 6. Dixi pravi:

  No ja, recimo, da se načeloma strinjam. Imata pa oba politika ( GG in JJ ) kar nekaj masla na glavi ( samo kdo ga pa nima ). GG je bil pri Drnovšku eden glavnih playerjev v državi, Janša je pa tudi že vseskozi na sceni ( predolgo ja ). Se pa strinjam, da se je Golobiču z Ultro zgodila krivica. Malce je bil sicer sam neroden, samo da ga pa bodo mediji tako sesuli in uničili, si pa nisem predstavljal. So pa tudi Janšo, večkrat neupravičeno sesuvali. Npr, spomnem se tiste kao ugrabitve pojočega majorja Troha, ki se je čudežno potem pojavil čez pol leta. In celega pol leta se je pisalo, da ga je Janšina skupina ugrabila in likvidirala. V glavnem svašta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.