Da ima naš premier Janez Janša trdo kožo in da mu nihče ne more nič, je verjetno jasno vsakomur v naši deželi. Spomnimo se samo koliko afer je bilo povezanih z njim, pa vendar je iz vsake bitke prišel kot zmagovalec, oz. se je o vsaki aferi v nekem trenutku prenehalo pisati, govoriti, predvsem pa je celotna zgodba šla v povsem drugo smer. Tega dejstva mu nihče ne more oporekati, pa čeprav bi si sam želel, da bi bilo vse skupaj malce drugače.

Samo za primerjavo – ko se je Gregorju Golobiču zgodila Ultra, je doživel pogrom – tako s strani medijev, kot s strani politike. In kljub temu, da ni bilo v tisti zgodbi kančka resnica, še nisem nikjer videl te razlage (lahko se seveda motim?). In če je Janez Janša še pred leti trdil, da ima ravno GG v rokah medije, je očitno vse skupaj precej drugače. In to se dejansko vidi v teh dneh, ko je Janez Janša v sredi “nove afere” – potovanje z zasebnim letalom iz Grčije za nezanemarljivo ceno 9500 eurov in o katerem je prva pisala Mladina.

Ampak tokrat je vse skupaj že malce preveč predvidljivo. Namreč način, kako se JJ otepa obtožb je povsem predvidljiv. In tako sta se naredila dva pola medijev – nekateri ga zagovarjajo in v istem udrihajo po ostalih, drugi pa se gredo dejansko raziskovalno novinarstvo in iščejo zgodbo precej globje, kot bi sicer človek pričakoval. In na dan prihajajo čedalje bolj zanimivi podatki, ki pa se bodo odbili od Janeza Janše kot od zidu in se razblinili, kot smo navajeni. JJ je pač človek, ki ima v rokah vedno 5 asov, no, če je potreba, kakšnega sproti še ustvari. Vendar so to povsem nepomembne stvari in zakaj bi se kdorkoli ukvarjal z njimi.

Torej resnično – Janez Janša rispekt za to kontroliranje, tako medijev, kot vsega ostalega. V Sloveniji je pač tako, da psi lajajo, karavana gre dalje, kot so stvari povezane z Janezom Janšo!