Gibanje odgovornih – kaj pa neodgovorna kraja avtorskega materiala?

Imamo ga – Zavod za odgovorno prihodnost – gibanje odgovornih, ki ga je ustanovil Dejan Steinbuch in je luč sveta ugledal na današnji dan. Kaj prinaša Gibenje odgovornih? Cel kup imen podpornikov, ki jih poznamo iz takšnih in drugačnih zgodb (nekaj jih bom izpostavil) – mag. Laris Gaiser, dr. Matej Lahovnik, Jani Soršak, Nina Zidar Klemenčič…

Super, rad podpiram iniciative, ki prinašajo nekaj svežega, drugačnega. Ampak hej:

Pripadamo generaciji, ki jo doslej še nihče ni nič vprašal. In tudi zato smo pripravljeni ponuditi odgovore na ključna vprašanja, ki pretresajo slovensko družbo in državo.

Zgoraj omenjeni ljudje imajo precej dolgo časa že pozicijo, s katere lahko spreminjajo stvari, pa jih očitno ne?? Ali pa samo jaz tega ne razumem. So tudi medijsko prepoznavni in so imeli prste vmes pri veliko dejavnikih, ki so vplivali na Slovenijo!

Njihov memorandum (tj. temeljna izhodišča za sodelovanje civilne družbe, sindikatov, zakonodajne in izvršilne oblasti pri novi družbeni pogodbi za odgovorno prihodnost Slovenije) ima par zanimivih točk, no to so vse točke, ki so malce bolj podrobno razložene:

  • Poziv k večji odgovornosti socialnih partnerjev
  • Reformni ukrepi
  • Sprememba Ustave in Zakona o referendumu in ljudski iniciativi (ZRLI)

Ampak kaj me je zmotilo takoj na začetku – njihova naslovna fotografija je očitno ukradena! Namreč prilagam dva “printscreena”, ker je ta fotografija že pred časom zaokrožila po spletu in prikazuje Missouri School of Journalism – fotografijo je že leta 2010 (16. aprila), kot je zapisano naredil Sean in močno dvomim, da je to stock fotografija, ki se jo da resnično kupiti? Če da, potem se na mestu opravičujem! Fotografijo sem preveril s TinEye serviso, ki prikaže, kje vse se ta fotografija nahaja – na žalost je nisem našel med Stock fotografijami – http://www.tineye.com/search/, zato je naslov takšen, kot je!

Strinjam se, da Slovenija potrebuje nekaj novega, vendar naj bodo novi tudi ljudje, ki bodo pomagali “graditi nove temelje”, namesto ljudi, ki so povsod zraven. Namreč še tako dobra iniciativa se kaj hitro umaže, ko vidiš na njeg že parkrat “reciklirana” imena, ki so povsod prisotna. V Sloveniji obstaja cel kup intelektualcev, ki bi lahko naredili veliko za našo državo, vendar se glede na to, da vse stvari v Sloveniji potekajo po vnaprej določenih smernicah, tega rajši niti ne lotijo, niti ne razmišljajo, da bi si nadeli takšne funkcije.

  1. Matej Lahkovnik ga zmaga: že celo življenje na davkoplačevalskih plečih. Ko je imel priložnost, da kot gospodarski minister (2 krat!) kaj spremeni, rep med noge in k Janši. In zdej bo on razlagal o varčevanju…:)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja