Medtem ko čakam v koloni pred Portorožem in berem Twitter stream, je očitno v Ljubljani potres – vsaj po odzivih Twitter uporabnikov! Ob 9:02 je bil potres v Ljubljani! Twitter se je v tem primeru izkazal za odličen komunikacijski kanal, preko katerega sem, kljub temu da sem bil na cesti, sprejemal informacije o tem, kaj se dogaja. Real time kanal, ki je bil precej hitrejši od vseh ostalih medijev, ki so zgodbo morali šele napisati in jo preveriti. V takšnih primerih je Twitter skupnost tista, ki prva posreduje informacije, ki so lokacijsko bazirane, kar pomeni, da se na enem “kraju” lahko spremlja vse, kar se dogaja.

Podatki o potresu – potres je imel magnitudo 5.8 v kraju Medolla v Italiji. Pri nas je imel precej manjšo magnitudo 1.8 – 10km od Kopra.

V avtu nisem čutil ničesar, če ne štejem “šejkanja” vozila, ko gre mimo tovornjak. In tole je primer bloganja preko WordPress iPhone aplikacije! 15 minut že stojim na mestu v koloni, ki se ne premakne.

SMK konferenca se bo morala začeti kasneje, ker bo veliko udeležencev zamudilo začetek!

20120529-090906.jpg

In potem se zgodi tole, na blog zapis o potresu, ko ljudje iščejo podatke o tem, kaj se je dogajalo.

20120529-100742.jpg

Takšne so posledice potresa v Ljubljani

Spremljate lahko tudi dogajanje na Twitterju – #terremoto – fotografije in vse ostale informacije iz Italije o potresu

3 Responses to Potres v Ljubljani – Twitter se je izkazal kot odličen komunikacijski kanal

  1. Marjeta pravi:

    Ja, potres! Tudi v Kobaridu sem ga čutila. Ni se hudo zamajalo, tolko se pa je, da sem zaznala dva sunka, ki sta si sledila približno v petnajstih sekundah, približno. Stanujem pri tleh. Morda so prebivalci v zgornjih nadstropjih bolj čutili.

  2. had pravi:

    hvala za informacije! sam sem stal v koloni :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.