Po dežju posije sonce 3 Po dežju posije sonce 3

Manjka nam pozitivnih misli in dejanj!

Slovenci smo precej čuden narod. Kozarec vedno vidimo na pol prazen, namesto, da bi ga videli na pol polnega! Pri tem se precej razlikujemo od naših “ex bratov iz ex Yuge”, ki življenje jemljejo precej manj resno in živijo precej manj stresno, kot ga mi. In mi imamo še eno posebej super in fajn navado – da vedno pizdimo nad vsem.

Kdor moj blog bere že dlje časa, skoraj sedem let ga že pišem, potem se mogoče še spomni, da sem imel včasih za “tagline” napisano – kritičen do vsega in vseh. In precej dobro sem se tega držal. Namreč stvari sem opazoval iz takšnega zornega kota, da sem jih lahko kritiziral. Samo majhna sprememba kota opazovanja je bila potrebna, pa bi videl povsem drugačno sliko, vendar se nisem dal motiti, v bistvu mi je bil moj “attitude” povsem všeč in priročen v tistem trenutku.

Spremembe so moja stalnica – stavek, ki bi ga moral vsak Slovenec vsaj enkrat na dan na glas ponoviti, oz. bi se ga predvsem moral držati. Zadeva je namreč zelo preprosta – kdor ne gre s časom, s časom gre velja tudi za ljudi. In na žalost nekateri ostajajo v nekje v času izpred 20 let in so s tem srečni. Da ne bo pomote – vsakomur svoje in vsak si svoje življenje kroji sam. Ampak če se odločiš za spremembe in vidiš kozarec na pol poln, potem še obstaja možnost, da se še kaj spremeni v naši ljubi deželici.

Dovolj bi bilo že to, da bi se Slovenci odločili, da je bilo dovolj posiljevanja naših resnih medijev z negativnimi novicami, z aferami (btw.. kaj sploh je afera? V Sloveniji je namreč VSE afera!), s prikrojenimi dejstvi… in bi začeli te medije bojkotirati, oz. odpovedovati naročnine. Tudi mediji bi se morali začeti spreminjati, kajne? Predvsem pa mediji, v tem času, ko imajo zelo močno vlogo na klimo v državi, bi morali veliko bolj izpostavljati dobre in uspešne stvari. Namesto 10 minutnega prisevka o SCT-ju, ali pa o pokolu nekje v Braziliji, bi lahko mediji poročali o uspešnih startup podjetjih pri nas, ki bi lahko bili gonilo našega nadaljnega napredka.

Upanje umre zadnje – v Sloveniji obstaja veliko pozitivnih ljudi, ki bi se morali združiti in začeti spreminjati negativizem v pozitivizem. Namreč če ne želimo, da gre Slovenija v k…, kot velikokrat dobim občutek, ko poslušam monologe naših politikov, je sedaj čas, da nekaj spremenimo na tem polju, predvsem pa da “okužimo” s pozitivizmom tudi ostale, oz. kot je rekel Konfucij – Če želiš spremeniti svet, začni pri sebi!

  1. Strinjam se. Lahko poskusimo…recimo lansirati kak pozitivno naravnan medij.

    Sem, za.

  2. Bravo had, čestitam. Se podpišem pod vsako zapisno besedo v tem tekstu. In kot si zapisal, vsak mora začeti pri sebi. Dovolj je bilo teh delitev na vaše, naše in preveč je tega obtoževanja drug čez drugega. Pa ta negativa res ubija. Ko se včasih sprehodim čez kakšne komentarje na forumih, pa človeka to zmrazi. Koliko sovraštva, negative, privoščlijvosti….Pa niso krivi ljudje, ki to pišejo, dejansko ob tem načinu lansiranja medijskih vsebin, ne moreš pričakovati kaj drugega. In ja priznam, tudi sam sem bil včasih “pameten”, spoznal sem se na vse in kritiziral vse in vsakogar. Ne želim idealizirati stvari, ampak jaz verjamem, da se bo to nekoč izboljšalo.

  3. Ma ja, če hočeš manj skrbi preprosto ne spremljaš novic. Se kar pozna. Ni pa ravno lahko, sploh če te ekonomija, politika, gospodarstvo zanimata :)

  4. True spirit :) Lajkam in delim, ker take stvari morajo priti v širšo javnost za razliko od nekaterih :)

Komentarji so zaprti.