Kaj loči pogumnega človeka od omahljivca? Pogumen človek sprejme odločitev, naredi korak v neznano in stoji za svojo odločitvijo! Realizira to, kar si je zadal v glavi, kljub posledicam, ki jih njegova odločitev lahko prinese in povzroči. Ne začne omahovati, oz. oklevati in spreminjati svojo odločitev, ampak gre do konca. In to je tisto, kar ga dejansko loči od človeka “brez jajc”.

Seveda je ta zapis inspiriran z lastno zgodbo, oz. z odločitvijo, ki sem jo sprejel včeraj in s katero bom moral živeti. Veš tisto, ko si nekaj želiš in narediš vse, da bi tisto dobil in ko se skoraj že dotakneš cilja, se odločiš, da boš spremenil potek stvari in boš nekomu drugemu dal možnost, da uresniči svoje sanje? Zavedaš se, da je to odločitev, ki se je ne bo dalo ponoviti in predvsem, da bom s to odločitvijo moral živeti in ne bom nikogar mogel kriviti za svojo lastno odločitev. Občutek je odličen in mi ni žal, da sem se tako odločil, oz. da sem dal možnost mlajši osebi, ki ji lahko to popolnoma spremeni življenje. Namreč, ko sem bil jaz mlajši, sem se vedno spraševal zakaj se mlajšim ne da možnosti, da bi imeli kaj od življenja. Zakaj so vedno starejši tisti, ki pobirajo smetano in zakaj se starejši silijo v stvari, ki bi jih lahko prepustili mlajšim, ki si stvari ne morejo privoščiti, predvsem pa so s srcem pri stvari.

In ja, včeraj sem imel možnost, da moje teorije postanejo meso. Če bi snemal svoj glas, bi se danes verjetno smejal sam sebi, ko bi poslušal kako se mi trese. Ampak odločitev je padla in vesel sem, da sem se odločil tako. Samo upam, da sem nekomu včeraj resnično polepšal dan, predvsem pa, da bo naslednjih 5 mesecev taista oseba preživla najbolj nor del svojega življenja. In če bo, potem je moje zadoščenje popolno!

Ljudje imamo radi svobodo. V bistvu je v našem času zelo cenjena dobrina, ki se je niti ne zavedamo dovolj. Če nam kdo poskuša vzeti svobodo, nas spraviti v okvire, v zlato kletko, potem se to ponavadi ne konča dobro…