Ljudje smo po naravi zelo preprosti – vsi si želimo srečo, zdravje, veselje.. Tudi denar, oz. materialna sredstva, brez katerih se ne da v teh časih normalno živeti. Vendar ljudje pozabljamo na eno izmed preprostih stvari v teh časih. Če stvari iščeš, le te počijo kot milni mehurčki, se razblinijo in ostanejo samo iluzije o tem, kaj smo si dejansko ljudje želeli. In kje je problem?

Ker se vsi pehamo za velikimi stvarmi, prepogosto pozabljamo na to, da so nam vse stvari na dosegu rok. Samo treba se je zavedati tega. Namreč če hočeš zaslužiti milijon eurov, potem je treba nekaj storiti, ni dovolj samo želja in ni dovolj samo dejstvo, da si tega želimo. In precej podobno je z iskanjem sreče. Ne iščite jo, temveč si namesto tega rajši ustvarjajte sami priložnosti, ko boste lahko rekli “Evo, pa je tudi mene sreča obiskala”. Zelo “neumen” primer je recimo loto. Če ne kupiš listka, potem tudi ne moreš dobiti glavnega dobitka. Ali pa če ne upaš v življenju nikoli nič tvegati, potem bo sreča bolj težko “prišla mimo”.

V čem je poanta tega zapisa? Ko gledam mlade ljudi, ki si želijo cel svet in še malce več in pozabljajo na to, da bodo za to morali kaj spremeniti (zlajnano!). Namreč ko spreminjaš sebe, se spreminja tudi svet okoli tebe. In ko se spreminja ta svet, se začnejo stvari povsem drugače dogajati, se poklapljajo in delčki postanejo celota. Ampak to ni več iskanje, to je že ustvarjanje sreče, oz. ustvarjanje priložnosti, da v končni fazi lahko najdete srečo. In ne, ničesar v tem svetu ni zastonj – vsak človek, ki vam pride na proti na vaši poti vas lahko nekaj novega nauči, predvsem pa lahko od njega dobite delčke, ki vam bodo koristili v življenju. In ko se začnete zavedati, da so ljudje okoli vas srečni, ni hudič, da ne postanete tudi vi!

Vse skupaj je preprosto, če gledate iz pravega zornega kota in ne objokujete stvari, ki so se vam zgodile in niso fer, kamoli prijetne. Vsaka izkušnja vas oplemeniti in vam da nov pogled na stvari. In namesto da živite v preteklosti in časih, ko je bilo vse lepo in prav, poskusite taiste stvari poiskati v teh časih in v tem univerzumu v katerega pripadamo.

Torej, kaj boste danes storili? Boste babici iz sosednjega bloka odprli vrata in ji pomagali nesti vrečke iz trgovine in spregovorili z njo par besed? Boste na parkirišču pizdili, ker vam je nekdo zasedel parkirni prostor na katerega ste čakali, ali pa si boste zažvižgali pesmico in parkirali par metrov stran? Ali boste prodajalki v trgovini naklonili prijazen nasmeh in se ji zahvalili, čeprav ji ne bo nič jasno od kje prijaznost, ko pa je ona tam samo v službi?

Ja, poskusite nekaj novega, drugačnega, predvsem pa ne bodite sužnji lastnih stereotipov, ki so vas omejevali do sedaj! In če samo ena oseba naredi nekaj pozitivnega, bo moje zadoščenje največje, predvsem pa bo namen tega zapisa dosežen. In zjutraj, ko se boste prebudili, boste videli da je sonce še vedno na nebu, da ptički še vedno pojejo, vaš svet pa bo postajal drugačen. Bolj pozitiven, ker tega nam manjka!! Poskusite!

deteljica