Facebook je včeraj predstavil novost – Facebook App Center, s katerim se pridružuje večjima igralcema na trgu – Apple App Storeu in Google Playu. Zakaj se je Facebook lotil tega projekta, ki ga je napovedal v mesecu maju, mi ni jasno, prav tako pa mi ni jasno kaj želi z njim doseči?!

Facebook App Center omogoča uporabnikom, da si “naložijo” aplikacije na Facebook, kot tudi, da si jih pošljejo na mobilnik – preko zgoraj omenjenega App Storea, ali Google Playa. Ko sem to pošiljanje na mobilnik pred parimi minutami želel testirati, ni nič delovalo. Verjetno so to porodni krči?!

Facebook App Center bo odprt za aplikacije, do katerih je mogoče dostopati preko Facebook Connecta. Prav tako je mogoče dostopati do App Centra preko mobilnega telefona. S to storitvijo Facebook ne želi konkurirati ostalima dvema, ampak si želi da bi imeli uporabniki možnost lažjega dostopa do “družbenih” aplikacij. Omogočal bo prodajo aplikacij, kot tudi skrbel za kvaliteto aplikacij, ki jih bodo uporabniki lahko ocenjevali!

Trenutno je v App Centru okoli 600 aplikacij, med njimi Pinterest, Nike+ GPS, SoundCloud, Angry Birds, Draw Something..

Uporabno? Meni osebno, ki sem čedalje manj na Facebooku niti ne. Je pa to ena izmed rešilnih bilk, ki se jih bo Facebook oprijel v teh časih, oz. še en dodaten poskus monetizacije. Na borzi jim namreč ne gre ravno najboljše v teh dneh!