Kdor spremlja oddajo X Factor Slovenija in oglasne bloke, potem je verjetno opazil TV oglas za vozilo Volkswagen Jetta, kjer dva policista sprašujeta voznika o njegovem vozilu. Spodaj je originalen oglas, s katerim sem mislil, da si bom rešil dilemo – namreč ne štekam oglasa. In kot sem ugotovil, tudi Twitter uporabnikom ni povsem jasno, kaj so želeli kreativci s tem oglasom povedati?!

Če so ciljali na to, da se bomo ljudje pogovarjali o njihovem oglasu, so zadeli žebljico na glavico! Ampak verjetno ni to smisel oglasa, kajne? Ko sem iskal odgovor na to, kaj naj bi ta oglas pomenil na spletu, sem našel dokaj zanimivo razlago – namreč, da je bila Jetta nekoč precej “grdo vozilo” (čeprav se sam s tem ne strinjam!) – posledično je bilo ime Jetta nekaj grdega za vozilo. Sedaj pa ima novo obliko in sta tudi policista povsem presenečena nad tem.

Jebeš oglase, ki potrebujejo pol ure iskanja po spletu. A ne bi bilo lažje, če bi na začetku pokazali istega človeka dvajset let nazaj v stari Jetti in potem v sedanjosti? Ljudje bi vsaj razumeli oglas!!