Če ste v teh dneh prejeli klic iz številke +881945110475, ki vam je seveda neznana, potem NE vračajte klica! Simobil je na svojem spletnem mestu objavil Obvestilo o možnih poskusih zlorab – klici iz tujine, kjer so med drugim zapisali:

V zadnjem času opažamo povečano število klicev s številke, ki se začenja +881, pripada pa Global Mobile Satellite System. Če uporabnik tak klic vrne, se mu zaračunajo stroški po veljavnem ceniku za mednarodne klice – v omenjenem primeru je cena klica na satelitska omrežja po veljavnem ceniku 5,80 EUR (nižja tarifa, ki velja od ponedeljka do petka od 19.30h do 7.30h ter ob sobotah, nedeljah in praznikih ves dan) oz. 9,00 EUR (višja tarifa, ki velja od ponedeljka do petka od 7.30h do 19.30h). Če uporabnik tak klic le sprejme v Sloveniji, se mu to ne zaračuna, saj se dohodni klici, sprejeti v domačem omrežju, ne zaračunavajo.

Torej, če ne želite povišati vašega mesečnega računa, ne vračajte zgrešenega klica, saj vas takšno početje lahko stane 5 in več eurov! Lahko se oglasite na klic, vendar bo verjetno veza takoj prekinjena – v tem primeru ne plačate vi nič!
Ti, ki to počnejo, so se lotili tega na zelo prefinjen način, saj kličejo številke po vrsti. Radovednost, kdo vas je klical iz tujine, pa se lahko precej drago plača!