Ljubljana CityLight Free Wifi – wificitylight

Končno! Ljubljana je dobila wificitylight, oz. brezplačni WiFi dostop do interneta na območjih citylight oglasnih panojev (saj ne vem, kako se temu reče!) na avtobusnih postajališčih. Sicer ne vem, koliko lokacij je sedaj že pokritih s tem sistemom, ampak na Bavarskem dvoru stvar deluje in sem jo danes testiral! Deluje in to še ni vse, ampak po vrsti!

– spletno mesto projekta z vsemi informacijami!

V Ljubljani se že dolgo časa govori o projektu s katerim bodo z WiFi signalnom pokrili celotno mesto, vendar se vse skupaj čedalje bolj odmika. O wificitylight projektu sem slišal že pred časom, vendar je bilo vse zavito v tančico skrivnostnosti. Danes, ko sem približno 15 minut stal pred Bavarskim dvorom v koloni in vmes iskal odprt WiFi, sem naletel na zanimivo ime MGML Free Wifi, vendar sem se v tistem trenutku že premaknil naprej in sem se odločil, da grem poiskati to WIFi točko. Par ljudi me je čudno gledalo, ko sem fotkal citylighte, ampak saj imajo vsi uporabniki na avtobusnih postajališčih telefone v svojih rokah, kajne.

Ko sem našel iskano WiFi točko in se uspešno “skonektal” nanjo, se mi je odprlo pozdravno okno, z zelo zanimivim “splash screenom”. Če uporabnik pusti svoj elektronski naslov dobi dve zastonj vstopnici za ogled razstave Več glav več ve v Mestnem muzeju. Seveda sem pustil svoj naslov, vendar obstaja tudi možnost da se to preskoči in se uporablja internet, medtem ko se čaka na avtobus – samo da ne boste zamudili preveč avtobusov!! Ideja je odlična, tako za čakajoče na avtobus, kot tudi za turiste, ki pridejo v Ljubljano – edino “splash screen” bi moral biti še v katerem drugem jeziku!

Projekt je naredilo moje bivše podjetje Sonce.net, v partnerstvu z Europlakatom, mojim najljubšim hosting providerjem Siel-om in Si.mobil-om – tako piše v footerju!

Več o projektu WifiCityLight jutri na mojem omiljenem Val202 – v oddaji Odbita do bita: Free WiFi tudi v Ljubljani!

Upam, da bo čim prej cela Ljubljana tako pokrita z WiFi signalom. Bi vas pa prosil, če kjerkoli opazite ta wificitylight, da mi to sporočite – v komentarjih, na Twitterju, ali pa vpišite točko v seznam WiFi točk.

    1. Ampak sem zdaj videla, da je to itak na njihovi spletni strani :)

Komentarji so zaprti.