Rad mam Val202 – Val202 praznuje 40 let – ustanrtabulš!

Pisalo se je leto 1972 in bil je 16. junij, ko je začel na programu Radia Ljubljana oddajati Val 202. Njegovo ime izhaja iz valovne dolžine 202m, preko katere je oddajal srednjevalovni oddajnik na Ljubljanskem gradu. Danes moj omiljeni in edini radijski program, ki ga poslušam in za katerega sem izjemno srečeno da obstaja, praznuje 40 let svojega obstoja!

Super ekipa, super program (ja, Val202 je radijska postaja, ki ima svoj program in nima samo “najboljših hitov”, ki so 24 ur na dan na repeat!), predvsem pa odlična prezenca na spletu in tudi v offline svetu. Rad mam Val 202!

Ustanrtabulš celotni ekipi (bravo Mirko Štular, urednik, ki mu uspeva furati vse skupaj!), ki je moj najboljši sopotnik v avtu in si vožnje brez Vala 202 sploh ne znam več predstavljati. Če sem pred leti v avtu poslušal izključno kasete in kasneje CD-je, je sedaj vsa stvar precej bolj preprosta. Prižgem radio in stvar je urejena. Nič več iskanja pravega CD-ja, iskanja skupine, ki bi mi sedla,..

val202

Val 202 in njegovi ustvarjalci poskrbijo za ravno pravo mešanico informacij, glasbe, predvsem pa zanimivih dovtipov (asshole recimo), ki prikradejo poslušalcem nasmeh na obraz. Kaj ponuja Val202 na svojem meniju?

Všeč mi je, da njihovi glasbeni uredniki vrtijo tako raznoliko glasbo, da včasih sam ne morem verjeti da sem na na nacionalnem radiu – Sex Pistols, Fugazi, Ramones, Hladno Pivo. Da o oddajah ki so posvečene elektronski glasbi, ali novim skupinam, ki si šele utirajo pot med zvezde, niti ne izgubljam besed.

Ne bom izpostavljal imen, kajti celotna ekipa skrbi za to, da smo poslušalci zadovoljni. In odzivi klicateljev, ki gredo v eter govorijo ravno o tem – da se z Valom 202 počutijo domače!

Ekipi Vala 202 želim čudovito praznovanje ob 40-letnici, ter si želim, da mi naslednjih 40 let polepšajo vsak dan in še naprej ustvarjajo najbolj poslušano radijsko postajo v Sloveniji!

Val 202 lahko sledite tudi na:

  1. Frekvenca x, Telstar, Petkova Centrifuga, Zapisi iz močvirja, na SLO1 pa še obvezno Studio ob 17h, ko se vozim domov….Nove elektronike ne slišim dostikrat, vedno ko jo imam pa priliko bi se pa kar vozil in vozil…..Skoraj pri vseh kar počakam v avtu na parkirišču, da se konča, če sem že na cilju…:)

  2. Definitivno najljubši izbor… Zamerim samo oglasni oddaji in pa “Expressu”. Sliši se kot bralne vaje za Aido Kurtović, sploh pa je tečen tisti “EKSPRESSSSS” vsakih 10 sekund :) še dobro da je kratka oddaja – edini plus :)

Komentarji so zaprti.