Včerajšnji 2. Red Bull Flugtag 2012 na Špici v Ljubljani je bil #topshit dogodek tega leta. Odlična organizacija dogodka, zanimive leteče skulpture, neskončno velika množica (po mojih ocenah preko 40.000) in vreme kot iz škatlice – posledice so danes vidne na delih telesa, ki niso bile pokrite. Veliko bolj kot na letalne sposobnosti naprav so tekmovalci stavili na kreativne rešitve. In videti je bilo marsikaj – avtobus iz Ko to tamo peva, Bob iz Jamajke, Angry Birds letalo, Pipi in Melhijada, srednjeveški stolp..

Najdaljši polet, 22 metrov, kar je precej manj od trenutnega svetovnega rekorda, ki je 70 metrov, je uspel Letečim špricam. Ampak to ni zadostovalo za prvo mesto, ki ga je stroga komisija v sestavi Tina Marinšek, Maša Jeraj, Filip Flisar, Peter Podlunšek in Andrej Fiorelli podelila timu Mama štorklja. Drugo mesto so dosegle Leteče šprice in na tretje mesto Mokro Mojco. SMS glasovanje gledalcev je na prvo mesto postavilo ekipo Air Dolenjska.

Profi fotografije si lahko ogledate na http://www.redbullflugtag.si

Še enkrat, pohvale organizatorjem za resnično super dogodek. Imam samo rahlo pripombo za naslednjič – namreč v VIP prostoru bi bilo super, če bi naredili zelo preprosto zadevo, v kar me je prepričal pogled na napol popito pijačo, ki je ostala na mizah in je romala v smeti. Namreč zelo preprosto bi lahko za vsako “rundo”, vzeli 1 euro, ki bi ga potem podarili v dobrodelne namen – verjamem, da se zakomplicira z računi, ampak večina obiskovalcev bi malce spremenila odnos do pijače, ki je bila zastonj in definitivno ne bi toliko vsega romalo v smeti.