iPhone uporabnik sem že od leta 2008 dalje. Dejstvo je, da si življenja brez iPhoneta ne znam več predstavljati, niti še nisem našel primerne zamenjave zanj. Če pozabim doma denarnico, se ne sekiram toliko, kot če pozabim telefon – no, v takšnem primeru se itak vrnem nazaj domov.  

Glede na to, da je v App Storeu že preko 650.000 aplikacij, je izbira, kaj je uporabnega in kaj ne, zelo težka in velikokrat povsem Sizifovo delo. Namreč uporabniki imamo precej specifične želje in zahteve in težko je najti neko magično formulo in narediti aplikacijo, ki jo bodo vsi uporabljali. Ravno nasprotno. Večina od teh 650.000 aplikacij ima verjetno precej malo “dolpotegov”.

Vsak dan je težje izdelovalcem aplikacij izboriti svoj prostor na vašem iPhone telefonu, kajne? Po mojem prepričanju je nekako 10 iPhone aplikacij, ki zadovoljijo posameznega uporabnika in jih dnevno uporablja, ali jih bo uporabljal. Vse ostalo je sicer super in fajn, ampak aplikacije uporabljamo bolj redko. No, vse tudi niso aplikacije, ampak so same funkcionalnosti telefona.

In zakaj je to pomembno? Ker razvijalci aplikacij ne gledajo na svoje uporabnike skozi takšno prizmo in se ne zavedajo, da imajo lahko super cute aplikacijo, vendar bodo z njo dosegli zelo malo ljudi, torej se “tokokrog”, ki ga pričakujejo (veliko uporabnikov, investitorji, denar, počitnice na Bahamih) ne bo sklenil. In posledično bi vsakemu razvijalcu, ki štarta na milijone uporabnikov svetoval, da dobro premisli o svoji ideji in predvsem, ali je njegova aplikacija res tako dobra, da si jo bodo ljudje množico “dolvlekli”?

Pri meni spisek 10 iPhone aplikacij, ki jih najbolj uporabljam nekako takole:

  1. Twitter
  2. 4Square
  3. Kamera
  4. Zite
  5. Instagram
  6. Facebook
  7. E-mail
  8. SMS
  9. Telefonski pogovor

Devet aplikacij, oz. funkcionalnosti uporabljam, torej je na mojem telefonu prostora še za eno super aplikacijo, ki pa mora biti univerzalna in definitivno mora reševati moje probleme – takšne, ali drugačne. Torej, še je upanje, da najdem aplikacijo, ki me bo zadovoljila. Imaš kakšen predlog, kaj naj dolpotegnem?

Spisek domačih uporabnih iPhone aplikacij:

Aplikacija, zaradi katere mi ni treba brskati po teletekstu, ali po spletu da vem kaj je na sporedu na televiziji. Aplikacija je zastonj in resnično deluje!

blank

Če želite imeti pregled nad svojimi financami in boste vpisovali stoške v Toshl aplikacijo, potem je tole prava rešitev za vas. Na koncu meseca boste seveda presenečeni kako ste zapravljali denar, ampak boste vsaj imeli vse podatke na enem mestu!

blank

Se vam kdaj zgodi, da bi radi nekam šli, vendar ne veste, kje se kaj dogaja? Napovednik rešuje ta problem, saj vam ponudi na enem mestu zbrane informacije o dogodkih. Uporabno za preganjanje dolgčasa v realnem svetu!

blank

Definitivno najbolj uspešna domača aplikacija, ki se uvršča tudi v sam vrh največkrat dolpotegnjenih aplikacij. Da ne bo pomote. Sam se ne igram s Talking Tomom, vendar pride prav, ko je v družbi kakšen malček in ga je potrebno zamotiti!

blank

Še ena svetovno zelo uspešna domača aplikacija, ki je namenjena merjenju stresa. Zadeva je precej zanimiva, saj je za merjenje stresa potrebno prisloniti prst na kamero in vse ostalo se opravi “avtomagično”.

blank

Še ena uporabna aplikacija, ki jo je naredil Jernej Fijačko – poslušanje radijskih postaj preko spleta na vašem omiljenem telefonu! Preprosta, vendar učinkovita aplikacija!

blank

Nova aplikacija, ki pomaga parkirati v Ljubljani – iskanje parkirišč, pregled zasedenosti parkirišč in vse ostalo, kar sodi zraven. Prav tako pa ima aplikacija zelo dober feature – odvoz vozil s pajki – preverite, če je vaš na seznamu!

blank

Aplikacija omogoča pregled in iskanje odprtih trgovin, najbližjih bankomatov, lekarn, gostiln,.. Prav tako pa natančne podatke o odpiralnih časih in navigacijo do želenih točk.

blank

Aplikacija omogoča zastonj klice Vox.io uporabnikov, cenejše klice, sploh za klice v tujino, oz. če vas kličejo v tujino – na obstoječo številko (preko 3G ali WiFi omrežja), poceni SMS sporočila,.. Aplikacija je podaljšek njihove storitve telefoniranja preko brskalnika.

blank