Stara Opel Astra GTC je praznovala štiri leta in pol in skoraj 200.000 prevoženih kilometrov. V bistvu sem bil precej priden s “pridobivanjem kilometrov”, saj sem v osmih mesecih naredil prvih 30.000 kilometrov. Ko je bila stara tri leta je imela 130.000 kilometrov in takrat sem naredil reality check s podatki, koliko denarja sem porabil za gorivo in vse ostale stvari povezane z avtomobilom – (takrat sem za gorivo (po trenutno veljavnih cenah!) plačal 9921.97 eurov!). Mogoče bi bilo bolj smiselno, da tega res ne bi naredil! Nikoli!

In potem je prišla nova Astra GTC. Okleval sem med Insignio in Astro – velikost pač šteje. In na koncu sem se odločil za Astro, ki sem jo dva dni nazaj, po treh mesecih čakanja, končno dobil.

Glede na to, da mi pri vozilu največ šteje poraba – ja, vseeno mi je za znamko, vseeno mi je za moč, vseeno mi je za to kaj piše na vozilu – je bila izbira vozila 1.7 dizel najbolj primerna. Sicer je bilo precej prepričevanja, da naj vzamem 2.0 dizel različico, ampak hej, pri nas se lahko maksimalno vozimo 130 km/h na avtocesti. To pa tudi 1.7 dizl mlinček zmore, kajne.

Zgodba o tem, kako se kupuje avto pride v naslednjih dneh, kajti bila je zanimiva, poučna in privarčeval sem za ene ornk počitnice v Ameriki, predvsem pa bom dal par nasvetov, kaj in kako se kupuje nov avto in prodaja starega!

5 Responses to Opel Astra GTC

 1. sce pravi:

  Dobro si vzel. Tudi jaz imam Astro GTC (’06) in želim ti veliko prevožnih in varnih km…

 2. Klemen Verdnik pravi:

  Čestitam ti Had! Jaz sem tudi pred nekaj tedni nabavil Astro (sicer ne GTC), upam, da bom tudi jaz dočakal 200.000km brez težav (sumim, da precej hitro).

  Ta infotainment sistem, ki ga imaš, ima bluetooth podporo?

  • had pravi:

   hvala :)

   kilometri se prehitro nabirajo, se strinjam.. jeap, ta info-karkolize :) ima bluetooth podporo.. pa sd kartice za navigacijo… cel kup necesa, kar se nisem niti preizkusil :)

   srecno voznjo tudi tebi!

 3. Blaziek pravi:

  Srečno vožnjo. Tudi sam bom moral počasi razmišljati o menjavi. Povprečje 9l/100km mi ne diši več. Čeprav mi tudi dizel ne diši, bo verjetno potrebno v to smer razmisliti. Daj če boš pisal o nabavljanju, napiši še kaj o kreditu/leasingu, če si le tega vzel, kje si ga iskal in podobno. To skoraj bolj pride prav, kot cena in nakup samega avtomobila. ;)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.