Stara Opel Astra GTC je praznovala štiri leta in pol in skoraj 200.000 prevoženih kilometrov. V bistvu sem bil precej priden s “pridobivanjem kilometrov”, saj sem v osmih mesecih naredil prvih 30.000 kilometrov. Ko je bila stara tri leta je imela 130.000 kilometrov in takrat sem naredil reality check s podatki, koliko denarja sem porabil za gorivo in vse ostale stvari povezane z avtomobilom – (takrat sem za gorivo (po trenutno veljavnih cenah!) plačal 9921.97 eurov!). Mogoče bi bilo bolj smiselno, da tega res ne bi naredil! Nikoli!

In potem je prišla nova Astra GTC. Okleval sem med Insignio in Astro – velikost pač šteje. In na koncu sem se odločil za Astro, ki sem jo dva dni nazaj, po treh mesecih čakanja, končno dobil.

Glede na to, da mi pri vozilu največ šteje poraba – ja, vseeno mi je za znamko, vseeno mi je za moč, vseeno mi je za to kaj piše na vozilu – je bila izbira vozila 1.7 dizel najbolj primerna. Sicer je bilo precej prepričevanja, da naj vzamem 2.0 dizel različico, ampak hej, pri nas se lahko maksimalno vozimo 130 km/h na avtocesti. To pa tudi 1.7 dizl mlinček zmore, kajne.

Zgodba o tem, kako se kupuje avto pride v naslednjih dneh, kajti bila je zanimiva, poučna in privarčeval sem za ene ornk počitnice v Ameriki, predvsem pa bom dal par nasvetov, kaj in kako se kupuje nov avto in prodaja starega!