Franc Rozman – Stane, narodni heroj, je bil slovenski španski borec, partizan, general in narodni heroj, ki je umrl 7. november 1944 v Beli krajini. Po njem se imenuje Vojašnica Franca Rozmana Staneta v Mostah, ki bi jo sedaj tisti, ki so uzurpirali oblast, radi preimenovali v Vojašnico Edvarda Peperka.

Nekdo je v Sloveniji očitno izgubil kompas in vse kar počne je, da deli narod na naše in vaše. Ampak Franc Rozman Stane ni sodeloval v povojnih pobojih, niti kako drugače bil sporna oseba. Ravno nasprotno, je eden izmed najpomembnejših likov NOB! Torej taisti, ki želijo preimenovanje, želijo tudi spreminjati našo polpreteklo zgodovino! Že pri izdaji kovanca za 2 eura z motivom Franca Rozmana Staneta so bili problemi!

Namesto da bi se taisti ukvarjali z reševanjem situacije, ki je v Sloveniji, rajši odpirajo nove in nove rane in fronte, da se narod ne posveča dejanskim problemom, ki jih imamo v tej državi!

Jaz sem proti preimenovanju vojašnice Franca Rozmana Staneta in sem podpisal peticijo Vladi Republike Slovenije in ministrstvu za obrambo!: Vrnitev imena vojasnice v Franc Rozman-Stane!.