Proti preimenovanju vojašnice Franca Rozmana Staneta

Franc Rozman – Stane, narodni heroj, je bil slovenski španski borec, partizan, general in narodni heroj, ki je umrl 7. november 1944 v Beli krajini. Po njem se imenuje Vojašnica Franca Rozmana Staneta v Mostah, ki bi jo sedaj tisti, ki so uzurpirali oblast, radi preimenovali v Vojašnico Edvarda Peperka.

Nekdo je v Sloveniji očitno izgubil kompas in vse kar počne je, da deli narod na naše in vaše. Ampak Franc Rozman Stane ni sodeloval v povojnih pobojih, niti kako drugače bil sporna oseba. Ravno nasprotno, je eden izmed najpomembnejših likov NOB! Torej taisti, ki želijo preimenovanje, želijo tudi spreminjati našo polpreteklo zgodovino! Že pri izdaji kovanca za 2 eura z motivom Franca Rozmana Staneta so bili problemi!

Namesto da bi se taisti ukvarjali z reševanjem situacije, ki je v Sloveniji, rajši odpirajo nove in nove rane in fronte, da se narod ne posveča dejanskim problemom, ki jih imamo v tej državi!

Jaz sem proti preimenovanju vojašnice Franca Rozmana Staneta in sem podpisal peticijo Vladi Republike Slovenije in ministrstvu za obrambo!: Vrnitev imena vojasnice v Franc Rozman-Stane!.

 

 

 1. Po vzoru NDH postajamo NDS. Le N kot neodvisnost je škartljiv pojem…

 2. Čuj, če je že šel izvažat revolucijo v Španijo, pa čeprav je španski republikanski premier Largo Caballero tem kominternovcem lepo rekel ¡Fuera! (ali po naše: sikter), se naj o tem izrečejo sami Španci in ga v konkurenci Cervantesa, Kolumba, Casillasa in Del Bosqueja…. obravnavajo za tiskanje na svojih pesetas nuevas ali pa mu vsaj dajo oporišče na kakšnem obskurnem balearskem otoku. To, da ni sodeloval v povojnih pobojih, je hudo jak argument ob dejstvu, da jih niti ni dočakal. In najpomembnejše DEJSTVO pri vsej stvari, tista njegova vojska nam ni prinesla nobene osvoboditve, pač pa le zamenjala en fašizem z drugim.

  In kaj je sploh narobe z Edvardom Peperkom, ki je padel v bitki v Trzinu????? Ali je kaj manj vreden, če v usodnem trenutku ni imel zvezde na kapi? Če bi predlagali Marka Hrena, Školča ali Blagoja Adžića, bi bilo pa sprejemljivo????

 3. in kaj je narobe z npr. “Vojasnica Ljubljana Moste” ?
  a mislite da bo to nam stajercem slo v nos ?

  pa dajte potem “Vojasnica #5” …bo kar v stilu. :-/

 4. Had,
  ta oblast izgublja podporo na drugih področjih , zato skuša s pogrevanjem zgodovine vsaj malo zadovoljiti svoje privržence. Prej bo samo še huje, kot bolje, ker veliko drugega ne bo ostalo. Podobno se utegne zgoditi še z izbrisanimi, ko ne bodo hoteli dati denarja, tudi če utegnejo biti posledice za slovenski status znotraj evropske družine zaradi tega slabe.

  Kar jaz zdaj pričakujem od opozicije je, da da obljubo, da takoj po prevzemu oblasti znova preimenuje vojašnico nazaj in to potem tudi stori. Kakšnega popuščanja od te vlade namreč ne pričakujem.

 5. Had, se strinjam z napisanim. To, kar pocne trenutna vlada, je skregano z vsem, kar sem kadarkoli verjel, bral, slisal s strani starsev in starih starsev – partizanov, in izkusil v nam nekdaj skupni drzavi …

  S tovrstnim enostranskimi dejanji se dela skoda ugledu g. Franca Rozmana Staneta. In na nek sprevrzen nacin se dela tudi skoda na ugledu g. Edvarda Peperka in ugledu njegove druzine, saj se bo Peperkovo ime, hoces noces, na ta nacin znaslo na medijskem politicnem bojiscu levih in desnih. Danes eno vojasnico imenujejo po njemu. Cez 4 leta bodo njegovo ime s taiste vojasnice verjetno zbrisali, in jo ponovno preimenovali po Francu Rozmanu Stanetu. … Nek tujec bi celo razumel, da g. Peperk ni bil slovenski heroj. Kot da ne bi bilo dovolj objektov, vojasnic, po katerih se lahko hkrati pocasti oba tako velika cloveka … Cloveka, ki sta za dobrobit in v imenu boljsega jutri svojega naroda darovala svoje zivljenje, si pod parolo trenutnega politicnega kupckanja (ki se najbolj spominja na potvarjanje zgdovinskih dejstev) tega nikakor ne zasluzita.

  Medtem pa pravih problemov se vedno nihce ne resuje … In vse te miselne diverzije, servirane z vzvodom medijev, v ljudjeh ustvarja obcutek, da se ukvarjajo(mo) s pravimi problemi.

  Ostaja zgolj upanje, da trenutna oblast ne bo naredila taksnega pufa, kot bi ga naredila najresnejsa leva opcija, ce bi le-ta uspesno dobila mandat …

 6. Super. Napišimo protest, podpišimo peticijo, medtem pa psihopati ugrabljajo državo.

Komentarji so zaprti.