Ne berem revije Lady, kot tudi ne berem revije Reporter! Vseeno mi je, kaj piše Barbra Jermann, še bolj vseeno mi je kaj piše Vinko Vasle. No, čisto vseeno mi ni, sploh v primeru, ko se slednji spusti na nivo, ki smo ga poznali pri poslancu Pavletu Ruparju, ki je kolegice pošiljal na pregled mednožja. No, Vinko Vasle je v zaščiti Janeza Janše šel še malce dlje (vir):

Avtorica je omenjeni tekst napisala pod vplivom dveh močnih faktorjev: menstruacije in polne lune, kar po mnenju strokovnjakov medicinske stroke sproži hude napade ubijalske depresivnosti pri posameznih primerkih ženskega spola, pa tudi zlobo, celo privide in prisluhe, recimo kakšen šepet nekega dne. Možno je, da je ogroženo celotno uredništvu rumenila Lady! V takšnih primerih pomoč nujno poiskati pri veterinarju, kar ni nič sramotnega – če je bolezen, je treba zdraviti.

Ok, razumem. Kriza je. Delo omiljenega voditelja je potrebno braniti na vse pretege in ne glede na trupla, ki padajo. Ampak tole zgoraj ne spada v sfero novinarskega prispevka! Če se o tem ljudje pogovarjajo za šankom, še nekako sprejmem, ampak žensko poslati k veterinarju? Kaj bo naslednja stopnja?

p.s.: če je kdo tak mazohist, kot sem sam, naj si pogleda še par komentarjev pod člankom v Reporterju. In vse mu bo povsem jasno postalo!