V vsakodnevni poplavi novih družbenih omrežij, je od sedaj na voljo tudi LittleMonsters.com. In kaj je tako posebnega na njem? To, da je to produkt, ki so ga v startupu BackPlane naredili za Lady Gaga, ki je s tem postala lastnica svojega družbenega omrežja. Svojim oboževalcem – Little Monsterjem bo omogočila precej podobne funkcionalnosti kot jih poznamo iz Pinteresta (deljenje lepih fotografij), Digga (deljenje povezav in ostalih vsebin) in možnost “chatanja” (kot jo poznamo iz Facebooka, ali Google+), zraven pa še dodane “dogodke”, kjer bodo lahko njeni oboževalci kupovali karte online!

Torej ničesar inovativnega, vendar je dejstvo, da ima Lady Gaga izredno močno pojavo na družbenih omrežjih, kar ji bo pomagalo tudi pri samo promociji svojega družbenega omrežja, ki je namenjen deljenju vsebin, ki so tako ali drugače povezane z njo in ji bo še dodatno dvignilo njeno pojavnost na spletu.

  • Twitter – @LadyGaga 26,845,175 Followers
  • Facebook – Lady Gaga 52,642,304 Facebook fans
  • Google+ – LadyGaga 2,866,705 Google+ followers

LadyGaga ima za seboj (ugibam!) celoten ustroj ljudi, ki natanko vedo, kaj počnejo in vedo, kako se tem rečem streže! Če nič drugega, je tole precej velik izziv za vse ostale glasbene izzvajalce, ki se borijo za primat na trgu z Lady Gaga. Definitivno to ne bo preprost zalogaj, kajti LittleMonsters je precej širok projekt – in prvi vedno poberejo vso “smetano”, oz. uporabnike. Sam sicer mislim, da je ta projekt zastavljen preveč široko in da bodo zaradi tega imeli osip uporabnikov – bolj nišno družbeno omrežje bi bilo veliko bolj primerno (imho)! Sicer pa počakajmo par mesecev in bomo videli, kam se bo stvar razvijala, oz. razvila!

Mi je pa všeč njihovo potrditveno elektronsko sporočilo:

  • Be brave. Dare to create and share your art with the world.
  • Be kind. Encourage and support your fellow monsters.
  • Be tolerant. Never make anyone feel unwelcome or judged, treat everyone with respect, love and acceptance.
  • Be original. Only upload things you’ve created or have permission to post.
  • Be safe. Protect your privacy and respect others’ privacy. Use discretion if your art involves nudity, don’t post nude photos of yourself or others. Keep things appropriate for everyone, including all of the young little monsters out there.