Zadnje čase so povsod prisotni oglasi za Be that face akcijo (bethatface.si) – oglasni panoji, citylighti, bannerji na spletu.. Vendar nikjer ni opisa, kaj naj bi to dejansko pomenilo – Svet čaka nate, zgrabi priložnost je maksimalno, kar je zapisano. In povezava do spletnega mesta, kjer pa se moraš, da dobiš kakršnokoli informacijo, za kaj gre sploh, registrirati?

Be that face, oz. podjetje MPG Plus d.o.o., saj se hecate, mar ne? Vi želite mojo letnico rojstvo (je v ozadju kakšna alkoholna pijača?), v naslednjem koraku pa mojo registracijo – elektronski naslov, brez da bi mi sploh predstavili, za kaj se pri vsej stvari gre? Jeap, vsi meniji so onemogočeni in nobenih podatkov o tem, kaj sploh je namen tega spletnega mesta?

Se prijavljam na tekmovanje za pot okoli sveta? Je to izbor za obraz alkoholne pijače? No, jaz se ne bom prijavil, ampak verjamem, da se tudi precej ostalih uporabnikov ne bo, ker jim ni jasno, kaj vse skupaj pomeni – kupovati mačka v žaklju ni ravno primerno v tem času, kajne?

In kaj je še zanimivo – Tvoja registracija bo uspešno opravljena, ko boš izpolnil vse podatke in naložil svoje fotografije.  V kolikor to ne bo narejeno, registracija ne bo mogoča. Hvala!

Zakaj potrebujete moje fotografije? Ali lahko vaš načrtovalec spletnega mesta, oz. agencija, ki vam je delala celotno akcijo, še enkrat premisli če je to kul, kar počnete? Če je namen, da dobite čim več elektronskih naslovov, ki jih boste s pridom izkoriščali, pa verjamem, da je ta princip povsem pravi – upam, da bodo to uporabniki ugotovili in da se ne bodo registrirali!