Slovenske Novice – Premiera Batmana: v Sloveniji ne obstaja nevarnost pokola*

Ne, ni se mi skisalo, kljub vremenu, da ne bo pomote. Naslov, Premiera Batmana: v Sloveniji ne obstaja nevarnost pokola *, je iz spletnega mesta Slovenskih Novic, ki so še vedno najbolj bran dnevnik v Sloveniji – dnevno dosežejo preko 300.000 bralcev. In to je njihov način, s katerim jim to uspeva. Naslovi v tem stilu so pri njih ustaljena praksa in če bi avtor omenjenega teksta za sekundo premislil in šel še enkrat preveriti, kaj je napisal, bi verjetno spremenil naslov.

Ampak po vrsti. Vikendova premiera filma Batman – Vzpon viteza teme bo v Koloseju 26.7.. Po pokolu v mestu Aurora, pred parimi dnevi, ravno tako na premieri tega filma, kjer je James Holmes postrelil 12 ljudi in jih 58 ranil se je povečalo tudi število iskanj teh pojmov na spletu. Konkretne številke so precej impresivne:

In seveda je bilo potrebno tudi pri nas napisati članek na to temo, s precej neumnim naslovom. Vedno obstaja možnost pokola, kajti ljudje imajo doma orožje! Ko imajo ljudje orožje doma, se lahko zgodi marsikaj. Podobno bi lahko zapisali za premiero filma v ZDA – da namreč ne obstaja nevarnost pokola – pa vendar se je to zgodilo! V ZDA so se odločili za poostren nadzor v kinodvoranah, v Koloseju pa niso dobili od uradnih organi nobenih obvestil in zategadelj ne bodo povečali nadzora!

Če bi bil naslov – Premiera Batmana: v Sloveniji ne bo poostrenih ukrepov v dvoranah, bi bilo vse skupaj povsem smiselno in niti jaz ne bi mogel pizditi nad tem. V danem primeru pa na žalost ne morem iti mimo in se delati, da mi je kul naslov! Ni kul!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja