Projekt Mirno Morje v Sloveniji poteka že od leta 2006, vendar se na žalost o njem govori precej premalo. Kaj je projekt Mirno Morje? Socialno-pedagoški projekt v Evropi za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih okolij, otroških in mladostnih domov ter ustanov za otroke z motnjami v telesnem in duševnem razvoju. Oz. z drugimi besedami. Otroke iz prej omenjenjenih okolij odpeljejo za teden dni na morje – na jadrnice, kjer se družijo s svojimi sovrstniki iz ostalih držav, ter na krajih, kjer jadrnice sidrijo, odkrivajo narave in sodelujejo v različnih nalogah in igrah.

Več informacij o samem projektu si lahko preberete na spletnem naslovu – http://www.mirnomorje.org, pomagate pa lahko tako, da pošljete SMS sporočilo s ključno besedo MIRNOM na številko 1919 in s tem prispevate 1 EUR za udeležbo otrok s posebnimi potrebami na mednarodnem projektu Mirno more 2012.

Še pregled projekta Mirno Morje skozi zadnja leta:

  • PROJEKT MIRNO MORE 2008

št. jadrnic: 102 jadrnici
št. udeležencev: okoli 880 udeležencev

Zavod Mirno morje Maribor se je projekta udeležil s 4-imi jadrnicami in približno 70 udeleženci.

  • PROJEKT MIRNO MORE 2009

št. jadrnic: 105 jadrnici
št. udeležencev: okoli 920 udeležencev

Zavod Mirno morje Maribor se je projekta udeležil s 15-imi jadrnicami (na 13ih jadrnicah so jadrali otroci, dve ladji pa sta bili spremljevalni) in 92 udeleženci.

  • PROJEKT MIRNO MORE 2010

št. jadrnic: 105 jadrnici
št. udeležencev: okoli 950 udeležencev

Zavod Mirno morje Maribor se je projekta udeležil s 16-imi jadrnicami (na 15ih jadrnicah so jadrali otroci, ena ladja pa je bila spremljevalna) in 144 udeleženci.

Za podjetja, oz. organizacije, ki bi radi podprli ta projekt, pa so tukaj dodatne informacije – http://www.mirnomorje.org/sponzorstvo/