Sem zvest (fanatičen, bi marsikdo rekel) iOS (iPhone, iPad) uporabnik! Sem ljubitelj gora! Skrbim, da naše gore ostanejo čiste! Ko sem pred parimi minutami dobil sporočilo za medije, ki mi ga je poslala Zavarovalnica Triglav z naslovom – Čistimo gore in z mobilno aplikacijo polnimo virtualni zabojnik za smeti sem se razveselil, da bom počel prijetno s koristnim, vsaj to sem verjel, ko sem prebral stavek:

Z uporabo aplikacije slikamo vrečke s smetmi, ki smo jih napolnili ob planinskih stezah ali gorskih poteh, ter ocenimo težo vrečke, ki jo prispevamo v skupni virtualni zabojnik. Tako beležimo pogostost in težo nabranih smeti pohodnikov, ki uporabljajo aplikacijo Očistimo gore,« je povedala Urša Manček, pomočnica predsednika uprave Zavarovalnice Triglav

Ampak ko sem bral nadaljni tekst, sem ugotovil zelo zanimivo stvar – namreč aplikacija Očistimo gore je na voljo zgolj in samo za Android naprave – http://play.google.com/ #wtf?

Oz. saj se hecate Zavarovalnica Triglac, kajne? Na trg date produkt, ki ni na voljo tudi ostalim platformam? Ok, razumem, da se niste lotili razvoja aplikacije za telefone Nokia, kot tudi za recimo Blackberry telefone, ampak da niste podprli iOS platforme, se mi zdi precej “čudno”. Sicer povsem konkretnih podatkov, koliko iOS naprav je v Sloveniji nima verjetno nihče, vendar po mojih grobih ocenah je številka krepko preko 40.000! In to so ljudje, ki so aktivni in ki iOS naprave uporabljajo tudi za športne aktivnosti in niso namenjene samo igračkanju.

Zakaj pizdim? Urška Manček, ki je pomočnica predsednika uprave ZT, je bila pred tem pomočnica direktorja za odnose z javnostjo v družbi Mobitel in bi verjetno lahko razumela moje pomisleke o številu uporabniku in bi s tem tudi opravičila dodaten strošek za izdelavo še iOS aplikacije. In tukaj je povsem nepomembno, kater mobilni operater v Sloveniji dejansko ima v ponudbi iPhone telefone.

In ko bo aplikacija za iOS naprave pripravljena, obljubim, da jo bom z veseljem uporabljal! No, upam, da se mi želja uresniči in se ne bom počutil diskriminiranega.

p.s.: Zavarovalnica Triglav je komentirala na Twitterju – bravo!