Ok, nikoli nisem bil ljubitelj spletnega portala Planet Siol.net in njihovih vsebin. Vse skupaj je bilo preveč STA-jevsko in z veliko preveč “kopi/paste” vsebin, ki jih kategorično ne prenašam. Ampak določene stvari, kot avtomobilizem, so imeli odlično pokrite in kvalitetne. Tudi sedaj je še vedno precej vsebin kvalitetnih, saj je pri njih kar nekaj dobrega kadra.

Ampak glej ga šment, uzurpacija Planeta Siol.net se je začela že pred parimi meseci. Najprej so počasi pripeljali nove kolumniste, ki so posadili semena in s tem pripravili teren tudi za primerno vsebinsko napisane članke, ki so veliko bolj kritični do levice, kot pa so kritični do desnice. No, v bistvu sploh niso kritični do desnice, ampak to je nepomemben podatek.

Povsem razumem, da si vsaka oblast sama pripravi teren v medijih, ki jih kasneje izkorišča za svoj utečeni propagandni stroj. Razen prejšnja oblast, še pomnite, ki si tega ali ni znala ali pa ni želela, kar me je sicer precej čudilo, ampak sem nekako tudi to razumel. Nekateri so mislili, da so tako ljudski, da jih imajo vsi radi in sploh ne potrebujejo “pomoči” medijev. Ampak taisti ljudje so se precej motili. Drugi pa to zelo dobro obvladajo in vedo, katere vzvode je potrebno potegniti, da jim bo javnost malce bolj naklonjena.

In potem začnejo novinarji na Siol.net objavljati takšne in drugačne članke, kjer povzemajo informacije drugih medijev  (recimo Reporterja):

  • Varuhinja ne obsoja grafitov s pozivi k uboju Janše
  • SDS: Privilegirana kasta bo branila privilegije do konca
  • Navedbe Dnevnika o Janševem posojilu niso resnične
  • Reportaža: tabor SDS v Lepeni
  • Zbor za republiko poziva h koalicijski enotnosti in usklajenemu nastopu

Takle mamo v naši ljubi deželici, kjer se cedita med in mleko, kajne? Saj ne da ne opazimo vsi tega fenomena, kje pa, samo imamo možnost izbire – dokler le ta še obstaja! In preskočimo Planet Siol.net. Počakajmo, da “zalaufa” še Planet TV, kar bo ravno v času pred volitvami – in potem bomo šele videli, kaj se dogaja pri njih.