Vse skupaj se je začelo več kot mesec dni nazaj, ko sem na nekje na spletu naletel na oglas za ionsko zobno ščetko in na Twitterju zastavil vprašanje ali je ta “ionizacija” fama ali pa celo vse skupaj tudi pije vodo? Ker so bili odgovori zelo različni, sem se odločil, da sam naredim poskus.

Za začetek naj razložim, da sem sam vedno skeptičen do takšnih novodobnih iznajdb in že od nekdaj prisegam na stare “odlskul” zobne ščetke Curaprox. In tako sem na spletnem mestu Ionika naročil ionsko zobno ščetko, se odločil za plačilo po predračunu in zanjo odštel 17,90€. Čez štiri dni sem dobil zobno ščetko na dom, v lično zapakirani škatlici in z navodili.

Ker sem bil še vedno skeptičen, kljub temu, da sem videl eno LED diodo, ki se je prižgala, ko sem sklenil tokokrog (torej nekaj deluje, mar ne!), sem se odločil, da za teden dni zamenjam svojo zobno ščetko za Ioniko. Ker se mi ni niti sanjalo, kako naj bi ta test potekal, sem se odločil, da ne bom kompliciral stvari in izumljal tople vode. Samo čistil si bom zobe, brez zobne paste in verjel svojemu občutku.

V bistvu je ta ščetka precej preprosta za uporabo. Navlažiš jo z vodo in lahko začneš s pranjem zob. Lahko se uporabi tudi zobna pasta, vendar v bistvu ni potrebna. Edino kar je, je da je treba držati katodo (kovinsko ploščico).

Prva dva dneva je bil občutek precej nenavaden, ker sem navajen na precej mehkejšo zobno ščetko in sem že razmišljal, da bi končal s testom – jeap, sem razvajen in uporabljam mehko zobno ščetko. Ampak sem nadaljeval in v parih dneh odkril, da kljub temu, da ne uporabljam zobne paste, da niso zobje “kosmati” in celo pomislil, da mogoče pa je nekaj res na tem. Ok, priznam – najprej sem pomislil, da gre za placebo efekt, kot je navada pri vseh teh stvareh. Vendar temu ni povsem tako – saj sedaj jo uporabljam že tri tedne in v tem času bi verjetno opazil, če bi šlo samo za placebo efekt.

Če sem bil na začetku precej skeptičen in sem bil prepričan, da je to larifari, je sedaj moje prepričanje malce drugačno. Namreč nekaj mora biti na tem – vendar kako bi to točno dokazal, razen po občutku, pa ne vem. Se bo moral najti kakšen znalec, ki bo rešil to zadevo – recimo mythbusterja bi se tega lahko lotila in znanstveno dokazala. Do takrat pa bom jaz uporabljal Ioniko, ker se moji zobje pač počutijo odlično!