Par dni nazaj, smo si lahko v studiu 24ur ogledali, kako bo izgledalo prenovljeno vreme! V bistvu bi bila celotna zgodba povsem nezanimiva, če me ne bi pred časom pritegnila “projekcija” vremena za par dni vnaprej, ki jo je na Twitterju podal Denis Oštir – @kricac, kjer je napovedal dež, ko so vse ostale meteorološke napovedi govorile ravno nasprotno. Seveda sem bil tudi sam skeptičen in sem se mu dejansko “smejal v brk”. Vendar, ko je točno ob napovedni uri, začelo res deževati, se je vsa zgodba spremenila. In začelo me je zanimati od kje mu ti podatki.

Sedaj pridem na začetek tega zapisa – v njihovem studiu sem izvedel podatek, da sodelujejo z Meteo Group, kjer je zaposlenih preko 150 meteorologov in imajo svoje merilne postaje po celem svetu – tudi v Sloveniji. Meteo Group sodeluje s postajami RTL, ORF, SkyNews,… Vreme bodo še naprej vodili znani obrazi: Jana Morelj, Robert Erjavec in Katja Jevšek.

Torej, danes bo na naslovu (po 15. uri!!!) vreme.24ur.com začel delovati vremenski portal (HTML5), ki bo ponujal ažurne informacije, kot tudi predikcije vremena, ki so se do sedaj še vedno izkazale za natančne. Ampak to bo potrebno še malce bolj testirati, da vidim, če jim res lahko zaupam!

In kar je najbolj zanimivo – obljubili so, da ne bodo več začeli vremenske napovedi s poročanjem o tem, kakšno je bilo čez dan vreme – ker to smo vsi videli in doživeli, ampak se bodo fokusirali na informacije, ki nas uporabnike res zanimajo!