Par dni nazaj, smo si lahko v studiu 24ur ogledali, kako bo izgledalo prenovljeno vreme! V bistvu bi bila celotna zgodba povsem nezanimiva, če me ne bi pred časom pritegnila “projekcija” vremena za par dni vnaprej, ki jo je na Twitterju podal Denis Oštir – @kricac, kjer je napovedal dež, ko so vse ostale meteorološke napovedi govorile ravno nasprotno. Seveda sem bil tudi sam skeptičen in sem se mu dejansko “smejal v brk”. Vendar, ko je točno ob napovedni uri, začelo res deževati, se je vsa zgodba spremenila. In začelo me je zanimati od kje mu ti podatki.

Sedaj pridem na začetek tega zapisa – v njihovem studiu sem izvedel podatek, da sodelujejo z Meteo Group, kjer je zaposlenih preko 150 meteorologov in imajo svoje merilne postaje po celem svetu – tudi v Sloveniji. Meteo Group sodeluje s postajami RTL, ORF, SkyNews,… Vreme bodo še naprej vodili znani obrazi: Jana Morelj, Robert Erjavec in Katja Jevšek.

Torej, danes bo na naslovu (po 15. uri!!!) vreme.24ur.com začel delovati vremenski portal (HTML5), ki bo ponujal ažurne informacije, kot tudi predikcije vremena, ki so se do sedaj še vedno izkazale za natančne. Ampak to bo potrebno še malce bolj testirati, da vidim, če jim res lahko zaupam!

In kar je najbolj zanimivo – obljubili so, da ne bodo več začeli vremenske napovedi s poročanjem o tem, kakšno je bilo čez dan vreme – ker to smo vsi videli in doživeli, ampak se bodo fokusirali na informacije, ki nas uporabnike res zanimajo!

16 Responses to vreme.24ur.com – prenovljeno in bolj sodobno vreme na 24ur

 1. Luka pravi:

  Še napoved vremena pred 24ur naj ukinejo, pa smo zmagali. Res je bolno, ker se temu vremenu pripisuje taka pomembnost… najprej je na vseh novičarskih spletnih portalih, potem ga zasledimo na 24ur ob enih, pa na oddaji SVET pa potem, pred 24urami, pa še med samimi 24urami, pa še potem v 24ur zvečer. Men hudo najeda, pa kakor slišim tudi ostalim, ker tole je pretiravanje.

 2. kricac pravi:

  Jaz sem tudi na trnih :)

 3. miha pravi:

  Po mojih izkušnjah je najbolj točna informacija iz Forece (TV v osnovi sploh ne gledam). Stvar pravilno napoveduje tudi razliko naprimer med Ljubljano in Novim mestom, do ure natančno. Edina stvar ki ji zaupam za načrtovanje kolesarskih poti.

 4. mi3ha pravi:

  Zanimivo, tudi rtv bo startal z virtualnim studijom nocoj, sport in kultura. Je to poizkus iz obupa ali res potrebujemo virualni studio, kjer bodo ¨obrezane fotke¨ opravičile izgubo mnogih sportnih prenosov?

 5. Rok pravi:

  Hm, ura je 16.06 pa je domena vreme.24ur.com še vedno redirectana na 24ur.com?

 6. Luka pravi:

  @kričač
  Prosim, lepo prosim, govori bolj počasi :D :D mi se smejimo, ko slišimo tebe, ker tako hitro govoriš, da težko slediš :)

 7. srena pravi:

  zanimivo….

 8. Tadej pravi:

  Hmm, po mojih izkušnjah pa so bile (vsaj do te prenove, sedaj bom pa še videl :D) napovedi za tistih 5 dni vnaprej bolj točne na http://www.rtvslo.si/ kot na http://www.24ur.com/ (vsaj kar se sonce vs. dež tiče).
  Me je pa res vedno čudilo, kako to, da dobivata ta dva spletna portala tako različne informacije. Za MMC RTV sem predvideval, da je vir ARSO: http://www.arso.gov.si/ (http://meteo.arso.gov.si/), za 24ur pa o tem (katera agencija je njihov vir za vreme) niti nisem nikoli razmišljal.

 9. Tadej pravi:

  Je moj originalni komentar vseboval preveč linkov? Je šel v “moderation” in počakam kak dan (ker se mi ne da še enkrat pisat vsega teksta, samo brez linkov)? :D

 10. Pavol pravi:

  Zanimivo, sem tudi pogledal tudi njihovo stran in imajo zaenkrat smo en mali oglasek. Čudno :D sem pričakoval poplavo oglasov heh

 11. Tu je pa veliko zabavnih komentarjev :)

 12. Vreme hrvaška pravi:

  ja, ljudi še vedno najbolj zanima vreme…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.