Ko misliš, da si doživel že vse v tej preljubi Sloveniji, ugotoviš, da te vedno znova lahko presenetijo. Danes me je presenetila novica, da vodstvo RTV Slovenija ukinja oddaje Globus, Zapisi iz močvirja in Izštekani. Ukinitve teh oddaj so posledica 10-odstotnega znižanja RTV prispevka.

Če prav razumem vodstvo naše nacionalke in v bistvu naše predrage vlade – obstaja denar, da se naredi komercialna televizija Planet TV, ne obstajajo pa sredstva, da bi se ohranili oddaji, ki ju na mojem omiljenem Valu202 poslušam vedno – Zapisi iz močvirja in Izštekani?

Ne vem, dvomim, da so te oddaje tako “požrešne”, da bodo prihranki gromozanski – če smo že pri tem, bi bilo mogoče vseeno malce bolj smiselno razmisliti in pogledati, katere oddaje so tiste, ki “požrejo” veliko denarja in imajo “klinčeve rejtinge”. Ni jih malo, ampak tiste oddaje so namenjene drugi ciljni javnosti, kjer pa se ne varčuje. In seveda, Zapisi iz močvirja so oddaja, ki je precej kritična in pikra, vendar zelo lucidna in dvomim, da se lahko kosa s stroški vseh “zabavnih oddaj”, ki nam jih servira naša nacionalka ob petkih in sobotah zvečer!?!

Takle mamo v naši preljubi deželi! Zakaj rajši ne ukinemo kar nacionalne televizije – “rejtingi” so itak katastrofalni in denarja se zmeče za raznorazna sranja na tone. Ali pa če kar ukinemo nas, davkoplačevalce? Mogoče bi bilo to najbolj smiselno, v vsem tem nesmislu!

Ja, resnično sem jezen in samo zanima me, kaj bo naslednji korak, ki ga bodo naši vrli oblastniki naredili v njihovi državi!