Danes je dan, ko bo Apple predstavil dolgo pričakovano “novo igračko” iPhone 5. Nekateri smo iPhone 5 pričakovali že lansko leto, vendar je takrat Apple predstavil iPhone 4S in Siri, ter poleg tega še cel kup ostalih novosti. Ampak tistim, ki smo imeli pred tem iPhone 3, iPhone 3GS, iPhone 4, je bilo to vseeno malce premalo. In upam, da bodo danes predstavili nekaj revolucionarnega, kar bo dvignilo vrednost njihovih delnic, prav tako pa bo povzročilo evforijo po celem svetu – ki traja že precej časa, saj toliko informacij, kaj naj bi vse iPhone 5 vseboval, do sedaj še nisem zasledil za noben izdelek. Prav tako bo danes predstavljen iOS 6, ki prinaša cel kup novosti (Passbook, nove mape, integracijo s Facebookom), predvsem pa veliko boljšo uporabniško izkušnjo pri določenih aplikacijah, ki so mi šle do sedaj pošteno na živce.

iPhone 5 naj bi, po pričakovanjih, imel – 4 inčni zaslon, spremenjen napajalni konektor, 4G LTE, hitrejši procesor, boljši fotoaparat. Predvsem pa naj bi imel drugačen dizajn, ki naj bi postavil smernice razvoja mobilnih telefonov v naslednjih letih. Ampak vse to, bomo šele videli.

iPhone 5 specifikacije – več informacij http://www.apple.com/iphone/

 • procesor: Apple A6 (2x hitrejši od predhodnika)
 • teža: 112g, (18% tanjši in 20 lažji od iPhone 4S)
 • zaslon: 4-inčni retina display (326ppi) – 1136×640
 • kamera: 8MP senzor – 3264×2448,  f/2.4 (28Mp fotke!)
 • video: 1080p (z boljšo stabilizacijo in face recognitionom)
 • baterija: 8h 3G pogovora, 225h standby, 10h wifi brskanja, 8h LTE brskanja
 • povezovanje: HSPA+, DC-HSPDA, 4G LTE, 802.11 a/b/g/n
 • nov konektor: Lightning
 • prenovljena večina aplikacij…

V Sloveniji na voljo od 28. septembra. Cene v ZDA $200, $300, $400 za 16GB, 32GB, in 64GB.

iPhone 5 Promo Video

Glede na to, da bo danes pred računalniki, v času predstavitve ob 19. uri, preživelo veliko “apple fanov”, je tukaj spisek spletnih mest, ki bodo v živo pokrivala dogajanje:

Apple je spet naredil to, kar najbolj zna – brez vloženega centa se o iPhonetu 5 govori že zadnje par mesecev. In ne da se samo govori – ljudje dejansko rišejo iPhone 5, oz. kako naj bi izgledal, mediji pišejo o tej zadevi, kot da bi bila že mesece na policah in celoten splet je poln informacij o novem telefonu. Apple pač zna!

Glede na vse špekulacije in pričakovanja, se mi zdi, da je spodnji video odlično povzel bistvo!

LEAKED Official Apple iPhone 5 Promo Video – Keynote 2012

21 Responses to Apple iPhone 5 – v živo in specifikacije

 1. krashek pravi:

  “The new iPhone” predstavljen danes bo polomija. Vedno več ljudi verjame da iz tega ne bo nič. Se že veselim poloma ki ga bomo gledali zvečer.

 2. Davorin pravi:

  Pozabil si omenit, tiste, ki so imeli pred predstavitvijo iPhonea 4S čisto navadni iPhone. Tisti iz 2007! ;)

 3. Blaziek pravi:

  No ja … ravno 0 $ pa tudi niso vložili v reklame. ;)

 4. Blaziek pravi:

  Tudi oglasa za biblijo nisi videl, pa da Vatikan veliko denarja v to. ;P

 5. Blaziek pravi:

  Mi je pa smešno, da se piše o dizajnu in kako bo to vodilo v nove smernice, kdor bo preveč blizu tega dizajna, bo itak fasal tožbo. Neumno, vendar žal tko je.

 6. Blaziek pravi:

  No ja, o tem kako je on začel s telefoni se bom zadržal. Tule tudi lepo prikažejo njihove “izume”. http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0
  Glede SW pa bom dal kapo na pol dol. ;-)

  • Blaziek pravi:

   Pri dizajnu je težko odkrivat toplo vodo. Govorim o HW. To da pokradeš/kupiš od drugih firm, še ne pomeni da si car. Car si ker to lahko prodaš kot tople žemljice folku ki ti zaupa, to jim uspeva. Saj apple je čist huda firma, samo velika večina uporabnikov je neumnih. Ali pa bom rekel ozkoglednih. Jaz poleg redkih izjem, si tudi ti med njimi, poznam same idiote z iPhonom, sploh ne vedo kaj imajo v rokah, važn da je iPhone. Eh. Slava jim.

   • had pravi:

    v bistvu, ce sem iskren.. ok, iphone dobr zgleda.. ampak men je pomembno to, kar skriva v svojem SW-ju.. hw lahko naredi vsak in to veliko boljsi.. ampak vizionarstvo na podrocju SW-ja je tisto, kar je njega prednost..

    • Blaziek pravi:

     Ja, lahko je delati SW za eno napravo. Težje je delati SW za 1000 različnih naprav oz. specifikacij (procesorji, ram, velikost zaslona, tip zaslona …). Zato je tako dober. Pa tudi zapret ga, kot ga zaprejo ni težko. Saj se zavedava tega ane?

 7. Blaziek pravi:

  Pa da ne bo pomote, iOS je super. Dela tekoče, dela tako kot mora, oz. naj bi. Če bi nek drug OS, reciva android, laufal samo na HTC-ju (enem modelu telefona) verjemi, da bi bil tudi tako dober. No, pa saj pri SGSIII je zelo blizu perfekcije. ;)

 8. markopigac pravi:

  Ali Apple toliko zna ali je bolj realna Apple komuna ljudi, ki si želijo biti trend?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.