Danes je dan, ko bo Apple predstavil dolgo pričakovano “novo igračko” iPhone 5. Nekateri smo iPhone 5 pričakovali že lansko leto, vendar je takrat Apple predstavil iPhone 4S in Siri, ter poleg tega še cel kup ostalih novosti. Ampak tistim, ki smo imeli pred tem iPhone 3, iPhone 3GS, iPhone 4, je bilo to vseeno malce premalo. In upam, da bodo danes predstavili nekaj revolucionarnega, kar bo dvignilo vrednost njihovih delnic, prav tako pa bo povzročilo evforijo po celem svetu – ki traja že precej časa, saj toliko informacij, kaj naj bi vse iPhone 5 vseboval, do sedaj še nisem zasledil za noben izdelek. Prav tako bo danes predstavljen iOS 6, ki prinaša cel kup novosti (Passbook, nove mape, integracijo s Facebookom), predvsem pa veliko boljšo uporabniško izkušnjo pri določenih aplikacijah, ki so mi šle do sedaj pošteno na živce.

iPhone 5 naj bi, po pričakovanjih, imel – 4 inčni zaslon, spremenjen napajalni konektor, 4G LTE, hitrejši procesor, boljši fotoaparat. Predvsem pa naj bi imel drugačen dizajn, ki naj bi postavil smernice razvoja mobilnih telefonov v naslednjih letih. Ampak vse to, bomo šele videli.

iPhone 5 specifikacije – več informacij http://www.apple.com/iphone/

  • procesor: Apple A6 (2x hitrejši od predhodnika)
  • teža: 112g, (18% tanjši in 20 lažji od iPhone 4S)
  • zaslon: 4-inčni retina display (326ppi) – 1136×640
  • kamera: 8MP senzor – 3264×2448,  f/2.4 (28Mp fotke!)
  • video: 1080p (z boljšo stabilizacijo in face recognitionom)
  • baterija: 8h 3G pogovora, 225h standby, 10h wifi brskanja, 8h LTE brskanja
  • povezovanje: HSPA+, DC-HSPDA, 4G LTE, 802.11 a/b/g/n
  • nov konektor: Lightning
  • prenovljena večina aplikacij…

V Sloveniji na voljo od 28. septembra. Cene v ZDA $200, $300, $400 za 16GB, 32GB, in 64GB.

iPhone 5 Promo Video

Glede na to, da bo danes pred računalniki, v času predstavitve ob 19. uri, preživelo veliko “apple fanov”, je tukaj spisek spletnih mest, ki bodo v živo pokrivala dogajanje:

Apple je spet naredil to, kar najbolj zna – brez vloženega centa se o iPhonetu 5 govori že zadnje par mesecev. In ne da se samo govori – ljudje dejansko rišejo iPhone 5, oz. kako naj bi izgledal, mediji pišejo o tej zadevi, kot da bi bila že mesece na policah in celoten splet je poln informacij o novem telefonu. Apple pač zna!

Glede na vse špekulacije in pričakovanja, se mi zdi, da je spodnji video odlično povzel bistvo!

LEAKED Official Apple iPhone 5 Promo Video – Keynote 2012