Končno! Telekom Slovenije odpira podjetniški pospeševalnik TSstartup, s katerim bodo izbrai do 10 ekip z največjim potencialom in jim omogočili delovno okolje v Ljubljani (kar zajema infrastrukturo, mentoriranje, strokovno pomoč in specializirana izobraževanja na področjih tehnike, programiranja, poslovanja in podjetništva). Izbrani v podjetniški inkubator bodo v 4 mesecih pripravili, ali izboljšali svojo storitev. Na koncu programa bo potekala predstavitev pred strokovno komisijo, partnerji in potencialnimi investitorji, prav tako pa se bodo sodelujoči potegovali za nagrade iz denarnega sklada v višini 30.000 eurov.

Zakaj končno? Ker o tem, da morajo velika podjetja v Sloveniji ponuditi svoje resurse, znanje, predvsem pa pomoč startupom, sem jaz “tumbal” že zelo dolgo časa. In sedaj sem končno vesel, da se bo to zgodilo, oz. da se delajo premiki tudi v tej smeri. In glede na to, da je zadaj Telekom in da pri samem procesu sodeluje tudi Aleš Špetič je tole definitivno ena izmed bolj pozitivnih novic na tem področju v zadnjem letu in več! Bravo!

Še par informacij o sami prijavi in sodelovanju (vse ostale informacije – http://www.tsstartup.si)

V programu TSstartup lahko sodelujejo podjetja, posamezniki ali skupine, ki se ukvarjajo z razvojem spletnih, mobilnih in telekomunikacijskih storitev za trženje v Sloveniji in svetu.

Prijavljene ekipe morajo ustrezati naslednjim pogojem:

  • so pripravljene v podjetniškem pospeševalniku aktivno razvijati svojo storitev;
  • želijo postati najuspešnejši slovenski startup;
  • ne smejo biti del večjega podjetja, v njegovi lasti, ali z njim kakorkoli povezane;
  • še niso pridobile večje investicije;
  • na trgu niso aktivne več kot eno leto;
  • se strinjajo s splošnimi pogoji sodelovanja;
  • so organizirane ali so se pripravljene organizirati kot podjetje za trženje storitve, ki jo razvijajo.

Ekipe se prijavijo tako, da najkasneje do 1. 10. 2012 izpolnijo prijavnico na spletni strani www.tsstartup.si in v njej navedejo vse zahtevane podatke.