Kje parkirati v Benetkah – garažne hiše in cene

Benetke so od Ljubljane oddaljene 250 kilometrov in kot takšne so primerna destinacija za nedeljski izlet. Ampak pozor, če se v Benetke odpravite z avtom, morate upoštevati, da vam bo strošek, poleg goriva, povzročilo tudi parkiranje v eni izmed garažnih hiš v Benetkah. Seveda obstaja tudi opcija, da avto pustite v Mestrah, v bližini železnice in se z vlakom odpeljete v Benetke. Obstaja tudi možnost, da parkirate svoje vozilo na Lido di Jesolo in se do Benetke odpeljete z “vaporetom” – vodnim avtobusom.

Če pa boste želeli z avtom parkirati na Piazzale Roma, potem je cena parkinga odvisna od tega, kje boste parkirali in za koliko časa imate namen parkirati. Vsekakor je smiselno, da se prej odločite, koliko časa boste preživeli v Benetkah. Garažne hiše imajo namreč precej različne cene, nekje se plača za 24 ur, nekje na uro.. Cene pa so odvisne tudi od same lokacije garažne hiše – in nikar ne bodite presenečeni, kot sem bil jaz, ko boste morali pustiti ključe svojega vozila v avtu?! Oz. ko boste morali parkirati na centimetre!

Garažne hiše v Benetkah in njihove cene – Piazzale Roma:

  • Garage San Marco – 24 urno parkiranje 30€, ključe morate pustiti v vozilu, garažno hišo priporočam za daljše obiske v Benetkah, za par ur ni primerna odločitev!
  • Park S. Andrea – cena parkinga je 6€ za prvi dve uri in se povečuje za 6€ za vsaki dve naslednji uri. V primeru, da bi parkirali za 24 ur, bi vas to stalo 72€! Parkirišče je primerno za krajše izlete v Benetke. Garažna hiša je majhna, oz. tudi parkira se na centimetre
  • Venezia Tronchetto Parking – zelo velika garažna hiša (preko 3500 parkirišč), ki pa je malce dlje oddaljena od Piazzale Roma, ki je izhodišče za ogled Benetk. Cene parkiranja so nižje 3€ na uro, oz. 21€ za 24 ur. V primeru parkiranja daljšega od 3 dni, dobite še poseben popust. Za dostop do mesta se lahko poslužite vožnje z “vaporetom”
  • Autorimessa Comunale – največja garažna hiša na Piazzale Roma (sprejme preko 2000 vozil). Cena parkiranja za 24 ur je 26€

To so garažne hiše v okolizi Piazzale Roma – seveda obstaja še cel kup manjših, za katere pa ne vem konkretnih cen, kajti ponavadi so tudi precej polne. Seveda se je treba zavedati, da je ponavadi pred temi garažnimi hišami gužva, odvisna sicer od ure, kdaj pridete v Benetke, ampak ponavadi, če počakate 15 minut, se bo sprostilo parkirno mesto.

Najcenejše parkiranje – obstaja tudi možnost parkiranja na zunanjem parkirišču na Piazzale Roma, vendar je možnost da dobite to parkirišče zelo majhna – cena je 2€ za uro parkiranja. Če želite najcenejše parkiranje, potem lahko pustite vozilo na letališču v Benetkah, kjer boste za cen dan parkiranja odšteli 4,50€, vendar se boste morali do Benetk pripeljali z avtobusnim prevozom, ki pa je zelo dobro urejen!

    1. Ampak tvoja računica štima samo, če parkiraš sodo število ur,
      drugače je pa 3€/h ceneje, kot 6€/2h :)

Komentarji so zaprti.