Pisala se je sobota, ko je Facebook uporabnik Jaka JakaJaka objavil spodnji tekst na svojem Facebook profilu:

Trenutni predsednik vlade je zame največja pizda gologlava, ki nima niti kančka sočutja do nas prebivalcev Slovenije. Takega izdajalca in fašista je treba nemudoma odstraniti s slovenskega političnega prostora, ker dela samo škodo slovenskemu narodu. Smrt Janezu Ivanu Janši – slovenskemu voluharju in uničevalcu sprave med Slovenci. Pizdun zafukan desničarski. Če je kdo, ki se ne strinja z mano, me lahko takoj odstrani z liste prijateljstev.

Sam nisem za Janeza Janšo (kakopačne!), vendar se mi takšen nivo pisanja, kljub temu, da je bilo mogoče napisano v afektu, ki je bil izzvan s pomočjo alkohola, ali pa tudi če je bilo pri polni zavesti, se mi ne zdi primerno. In ne, ne gre za svobodo izražanja, kot bi marsikdo mi lahko očital. Takšne stvari, tudi če jih kdo že pomisli, ne sodijo na Facebook profil!

In če nekako še razumem Facebook uporabnika, ki je svoj “status” kasneje tudi pobrisal, pa ne razumem policije, ki je sporočila:

Da v povezavi s to nov grožnjo že izvaja vse potrebne ukrepe, poleg tega so se že posvetovali ljubljanskim okrožnim državnim tožilstvom. Okrepili so tudi varovanje predsednika vlade, in sicer v smislu zbiranja in vrednotenja informacij, ki so podlaga za določitev stopnje ogroženosti.

Torej, če prav razumem vse skupaj – policija bo sedaj na vsako takšno provokacijo, ki se bo zgodila na družbenih omrežjih, odreagirala tako, da bo zaščitila ljudi, proti katerim so bile naperjene grožnje? Torej, če jaz napišem, da je Micka iz sosednjega okraja primerna za odstrel, bo policija skočila v zrak in začela z varovanjem Micke? Ali pa gre v tem primeru samo za predsednika vlade, ki si zasluži posebno varovanje? Hmm. Kdo bi vedel! V vsakem primeru pa mi ta način groženj ni všeč!

p.s.: najbolj zanimivi so komentarji na različnih spletnih medijih v tem primeru – ne boj, mesarsko klanje med različnimi barvami in njihovimi pripadniki!