Pisala se je sobota, ko je Facebook uporabnik Jaka JakaJaka objavil spodnji tekst na svojem Facebook profilu:

Trenutni predsednik vlade je zame največja pizda gologlava, ki nima niti kančka sočutja do nas prebivalcev Slovenije. Takega izdajalca in fašista je treba nemudoma odstraniti s slovenskega političnega prostora, ker dela samo škodo slovenskemu narodu. Smrt Janezu Ivanu Janši – slovenskemu voluharju in uničevalcu sprave med Slovenci. Pizdun zafukan desničarski. Če je kdo, ki se ne strinja z mano, me lahko takoj odstrani z liste prijateljstev.

Sam nisem za Janeza Janšo (kakopačne!), vendar se mi takšen nivo pisanja, kljub temu, da je bilo mogoče napisano v afektu, ki je bil izzvan s pomočjo alkohola, ali pa tudi če je bilo pri polni zavesti, se mi ne zdi primerno. In ne, ne gre za svobodo izražanja, kot bi marsikdo mi lahko očital. Takšne stvari, tudi če jih kdo že pomisli, ne sodijo na Facebook profil!

In če nekako še razumem Facebook uporabnika, ki je svoj “status” kasneje tudi pobrisal, pa ne razumem policije, ki je sporočila:

Da v povezavi s to nov grožnjo že izvaja vse potrebne ukrepe, poleg tega so se že posvetovali ljubljanskim okrožnim državnim tožilstvom. Okrepili so tudi varovanje predsednika vlade, in sicer v smislu zbiranja in vrednotenja informacij, ki so podlaga za določitev stopnje ogroženosti.

Torej, če prav razumem vse skupaj – policija bo sedaj na vsako takšno provokacijo, ki se bo zgodila na družbenih omrežjih, odreagirala tako, da bo zaščitila ljudi, proti katerim so bile naperjene grožnje? Torej, če jaz napišem, da je Micka iz sosednjega okraja primerna za odstrel, bo policija skočila v zrak in začela z varovanjem Micke? Ali pa gre v tem primeru samo za predsednika vlade, ki si zasluži posebno varovanje? Hmm. Kdo bi vedel! V vsakem primeru pa mi ta način groženj ni všeč!

p.s.: najbolj zanimivi so komentarji na različnih spletnih medijih v tem primeru – ne boj, mesarsko klanje med različnimi barvami in njihovimi pripadniki!

12 Responses to Ko Jaka JakaJaka na Facebooku grozi Janezu Janši

 1. Boštjan pravi:

  Če bi to napisal JJ za nekoga drugega, bi se gladko zgovarjal na svobodo govora. “Povejte mi kaj je v tem besedilu sovražnega….” in potem bi še klub seniork povedal da ne pristajajo na pogrom nad njihovega predsednika. Takle mamo…

 2. Janč pravi:

  Spoštovani g. Had,

  katero go. Micko imate v mislih?

  Slučajno posedujete kakšno orožje?

  MNZ

 3. Blaž pravi:

  Takih “groženj” so politiki na levici (predvsem Kresalova in tudi deloma Pahor) v prejšnjem mandatu dobivali na tone (na facebooku, spletnih forumih, straneh tid), pa nikoli ni policija posredovala ker jih niso jemali resno. Tudi Kresalova se nanje ni pretirano ozirala. Tale pacient pa umetno ustvarja občutek ogroženosti in se dela žrtev, kako je ubogi ker mu naenkrat kar vsi grozijo. Mogoče zato ker ga ima 80% Slovenije preko glave in je čas da odstopi? Ko vodiš uničevalno politiko in samo ideološko sranje širiš namesto dejansko dobre politike dobiš bumerang nazaj. SDSovci so očitno mislili da bodo kar lepo brez posledic take politike jo odnesli. Jok!

  • miroslav pravi:

   Ne razumem vas te žaljivke ne prihajajo iz zavednih Slovencev,da ne govorim kako mi psujejo mojo pokojno mamo in to se ve kdo.Sram naj vas bo vse tiste,ki pišete te žaljivke ne glede ali so tujci ali pa domači borci in komunisti.Nekdo je zapisal,da je 80 procentov Slovencev,ki ga ne marajo,to niso Slovenci dragi Blaž polovica je Južnjakov in vas NESLOVENCEV.Kje si bil zadnja 3 leta ko je Pahorjeva vlada zajebala in zadolžila in pokradla Državo.Nam Slovencem ni vseeno za našo Državo in tako tudi Janši ne,če ne bi se umaknil in rekel ko vas jebe vas komuniste in Južnjake.

   • xd pravi:

    hahahahhahaaaaaaaaaaaaaahahahah bolano

   • Vesna pravi:

    Miroslav, daj se malo skuliraj :/ ni važno, ali čistokrvni Slovenec ali priseljenec, vsak, ki ima malo zdrave pameti vidi, da je z našo vlado nekaj hudo narobe! Daj vzemi eno metlico in si pometi pesek iz oči, če misliš, da nam Janša & Co. želijo dobro :/

 4. Blaž pravi:

  Miroslav: Jaz nisem ne “komunist” in sem Slovenec po obeh starših (bolj kot večina nacionalistov pri nas ki na te strune brenkajo). Pa vseeno tega sranja ne podpiram. Ker premorem kritično distanco, nekaj kar je vam na desnici tuje ko so vaši na oblasti (Pahor je predčasno odstopil, nekaj kar Janša ni sposoben kljub isto nizki “podpori”). Vem da je hudo enim ko tkole opredalčkate ljudi in mislite da vsi “pravoverni” Slovenci podpirajo Janšo. Živite v črno-belem svetu. Ker je “vaš” je dober, pošten, pravi Slovenec! Vsem sodnim procesom, obtožbam, pričam in ljudem ki dokazujejo nasprotno in razgaljajo njegovo črno preteklost in sedanjost. Vsak ki ga ne podpira pa mora avtomatično biti bodisi južnjak ali komunist. Druge variante ni, a ne? Res ste bogi…

 5. Martina pravi:

  Uau Miroslav, upam da se hecaš… ravno ti boš določil kdo je zavedni Slovenec in kdo ne,
  si malo za časom se mi zdi…

  … ne morem ti rečt rasist, ne morem ti rečt nacionalist, aha, lahko ti rečem Janšist, verjetno si zadovoljen?

  • miroslav pravi:

   Nisem Janšist sem pa član stranke SDS in to ponosen zaradi Janše,ki ga ne marate je kriva cela vlada.Poslušaj Martina saj se ve kdo je zavedni Slovenec in kdo ni,ne vem,če so pravi Slovenci tisti ki prisegajo stranki P.S.Jakoviću.Dragi Slovenci v narekovaju že 20 let nakladate JANŠI kaj je bil in kaj je vse pokradel in da zida neko kliniko in da je obogatel z prodajo orožja in komunistična sodišča še dandanes mu niso dokazali nič.Če bi vse to naredil kar se mu očita ne vem kaj bi se zgodilo,niti ene lepe besede ni deležen s strani levo usmerjenih politikov.V Evropi je zelo cenjen mi smo za Evropo vi dragi karkoli ste že pa rinite nazaj na JUG.Dragi jaz in vsi ki smo Slovenci dobro vemo kako bi mu sodili tako kot so delali vaši predhodniki po koncu vojne brez obsodbe.

 6. abcd pravi:

  Poskusi groziti Obami. Prepiši tisti tekst v angleščino, zamenjaj s polnim imenom Obame in ponovi parkrat v par tednih. Pa srečno. :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.