Leta 2010 se je začel razcvet domačih ponudnikov skupinskega nakupovanja. Eden izmed prvih, ki je oral ledino, je bil  BigDeal – slovenski Groupon. Potem pa se je začela snežna kepa valiti in sedaj imamo že 40 (po svežih podatkih, ki jih osvežujejo fantje na forumu Internet Mojster). Verjetno v spisku manjka kakšen, če ga kdo opazi, bom vesel, da me opozori nanj.

Ali jih uporabljate? Ste zadovoljni z njimi? Sam priznam, da nimam izkušenj, ker mi to, da moram vnaprej vedeti, kaj bom počel kater dan niti ne sede, niti se mi ne zdi vredno popusta, ki ga dobim. Je pa to definitivno zelo dobra priložnost za marsikatero branžo, ki se sicer ne prodaja najbolje, ampak s številnimi uporabniki skupinskega nakupovanja lahko naredi dokaj dobre rezultate. Vendar se mi vedno znova poraja vprašanje – če nekaj dobim 50% off, ali bom kdaj še pripravljen plačati polno ceno? Nope!

Priznam, nekatera imena so izvirna in težko je najti dobro ime za takšno storitev, ko je ponudnikov na trgu že toliko. Ampak dvomim, da bo vsem na dolgi rok uspevalo tole!

 1. http://kolektiva.si/
 2. http://bigdeal.si
 3. http://www.kahani.eu
 4. http://kuponko.si/
 5. http://privoscite.si
 6. http://1nadan.si
 7. http://skupinskinakup.si/
 8. http://zbitacena.si/
 9. http://e-kupon.si
 10. http://polceneje.si/
 11. http://kulpon.si
 12. http://moj-kuponcek.si
 13. http://topqpon.si/
 14. http://izkoristi.me
 15. http://koristi.si/
 16. http://pohrust.si
 17. http://noreponudbe.si
 18. http://recesija.si
 19. http://limeandtonic.com
 20. http://boonka.si
 21. http://2za1.si
 22. http://megabon.eu
 23. http://kupon24.si/
 24. http://www.1×1.si/
 25. http://kupto.si/
 26. http://kuponcek.si
 27. http://poceniposavje.si
 28. http://dajmanj.si/
 29. http://fejstlačen.si/
 30. http://kuponmarket.si/

11 Responses to Spisek ponudnikov skupinskega nakupovanja v Sloveniji

 1. (jm) pravi:

  Precej poplavljeno izgleda. A je kakšen dober agregator :-))

  Sicer pa bi bilo zanimivo pogledati, koliko so vsi skupaj imeli prihodkov, da se potem vidi, koliko je dejansko prostora na trgu. Morda za dva?

 2. Timotej pravi:

  S sodelavci smo se kar razveselili portala xmarket.eu, ker so se osredotočili samo na obalno regijo. Upam, da ne obupajo prehitro. :)

 3. Mark pravi:

  Ceneje.si ima nek agregator sicer nevem kolk ponudnikov je zajetih ampak nekaj jih je.
  Url: http://popusti.ceneje.si/

  Kakšne ponudbe so sicer v redu sem pa tja koristim kakšno čeprav mi gre pa razširjenost telih portalov že mal na živce. Tudi ponudnikom nevem kolk se zadeva splača. Ceno znižajo vsaj za 50% potem nekaj poberejo še omenjene spletne strani in na koncu delajo na pol zastonj. Verjetno računajo na to da komu ne bo uspelo v pravem času pridt itd. ampak vseeno. Je sicer reklama samo potem se ljudje navadijo na tele kupone in vsi samo še čakajo da bodo spet kupončki v igri. Kaj pa vem no. Sicer pa glede na razširjenost strani zadeva očitno laufa oz. se jim splača.

 4. disketa pravi:

  Uporabljam 1,2,5 in 6.
  Zelo uporabno za menjavo gum, za kakšne dostave pizz (party v službi).
  Lani pozimi je imel ZOO polovično ceno kart, pa kakšne ‘chicks’ zadeve so super –> mani/pedi, striženje…
  Ponudniki pa povedo, da jim je cilj (večja) prepoznavnost. Dostikrat tudi povedo, da je oglasni prostor na radijih veliko dražji, in da se jim splača na takih portalih par dni nekaj ponujat.

 5. Anonimno pravi:

  Kuponi za kopališča so bili uporabni, ker nisi omejen na dneve. Strošek je hitro visok, sploh če pelješ več otrok. Smiselno, kot vse ugodnosti, je kupovanje tistega, kar že itak uporabljaš.
  Najbolj nujno pa je, da pred vsakim, sploh večjim, nakupom preveriš, kakšna je realna, redna cena, ki je lahko v poplavi ponudb celo nižja od ponujene znižane.

 6. Matic pravi:

  Jaz jih uporabljam kar nekaj, ker so pač časi taki, da če je možno kakšen evro prihranit, to rade volje storim. Dejstvo je, da nekatere firme laufajo samo še od prodaje kuponov, kar posledično pomeni gnečo pri rezervaciji in koriščenju kuponov, pa tudi nezadovoljstvo strank (tudi nekaj takih primerov sem imel, ko je bila recimo restavracija zaprta oz. je delovala zgolj za koriščenje kuponov, so bili pa toliko fer, da so podaljšali rok koriščenja). Zagotovo pa se mnogim “malim” bolj splača prodati 100 ali več kuponov po polovični ceni kot max 10 po polni.

 7. Anonimno pravi:

  Hvala za seznam:)

 8. Anonimnica pravi:

  Že napisala zgoraj, preveriti pred nakupom, 1 na dan, hotel Marina, cena 129 eur s 50% popustom:
  http://1nadan.si/ponudba/Kranj/2835?slotId=80&isPreview=False

  Na spletni strani hotela je jesenska akcija, za enako storitev je akcijska cena 156 eur.
  http://www.liburnia.hr/en/hotel-marina#bookAccType
  Resda dražje, a popusti za kupone so vedno prikazani od rednih cen.

 9. Anonimno pravi:

  strinjam se, časi so taki, da kuponi pridejo še kako prav. je pa res, da sem s časoma nehala pregledovati vsakodnevno vse strani. Običajno se ustavim na boonka.si, če pa iščem kaj bolj specifičnega in se mi mudi pa pregledam tudi ostale.

 10. popusti pravi:

  veliko jih je, veliko jih je tudi vgasnilo,…

 11. Maša Kos pravi:

  Tudi sama sem bila prijavljena na skoraj vse omenjene portale in dobivala vsakodnevno cel kup ponudb. Ne rečem, kar nekaj mi jih je bilo všeč, sem jih tudi kupila a končno ugotovila, da sem na koncu morala ravno zaradi kupona do Ljubljane, Kamnika in še kam pa še to vedno zadnje dneve, da mi nebi propadli kupljeni kuponi. Ničkolikokrat sem bila razočarana predvsem pri kuponih s prehrano, saj je bila kvaliteta večkrat slaba in nikakor ne na nivoju pričakovanega.
  Odjavljena sem od vseh portalov – če kaj rabim že poiščem, saj mi je končno veliko bolj všeč stran, kjer so objavljeni popusti katere ponudniki nudijo na svoje redne ponudbe in artikle. Nakup največkrat ( vsaj večji) načrtujem in tako si poiščem na strani od različnih ponudnikov kaj ponujajo po znižani ceni – saj je potrebno gledati na vsak euro. Iz strani ne pošiljajo neželjene pošte ( kar mi tudi odgovarja)imajo pa vsak dan več popustov.
  V kolikor se registrirate imate celoten pregled nad vsemi znižanimi artikli

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.