Pred parimi dnevi sem v zapisu – TSstartup – Telekom Slovenije – podjetniški pospeševalnik predstavil poslanstvo novega podjetniškega pospeševalnika, včeraj pa sem bil na Vojkovi 45, kjer bodo prostori TSstartupa, na tiskovni konferenci.

Všeč! Tako lokacija, kot sami poslovni prostori – ki so v samostojni hiši, v kateri so bile prej Mobitelove splošne službe, sedaj pa bo vse skupaj komplet prenovljeno in opremljeno. Kar je pomembno, hiša ima zelo velik parking (za 20 vozil), kot tudi vse ostale pritikline – edino “spalnice” nisem našel nikjer – kar pa za startup svet niti ni pomembno, oz. kdo pa spi?

Še 12 dni časa imajo startupi, da se prijavijo na razpis na . Pogoji in vse ostalo je zapisano na njihovi spletni strani, če pa ste primerni, ali ne, pa lahko najbolj preprosto ugotovite, če si odgovorite na par vprašanj in je vsaj pet odgovorov DA:

 1. Razvijate (oz. bi želeli razviti) spletno, mobilno ali telekomunikacijsko storitev?
 2. Še niste pridobili večje investicije (100.000 EUR in več) za razvoj te storitve?
 3. Potrebujete za nastop na trgu manj kot 4 mesece intenzivnega dela?
 4. Niste del večjega, uveljavljenega podjetja, ali v njegovi lasti?
 5. Niste na trgu aktivni več kot eno leto?
 6. Imate željo in voljo aktivno sodelovati v okolju pospeševalnika?
 7. Želite razviti uspešen startup?

Prostori so super, ljudje, ki bodo upravljali vso zadevo so super in imajo kilometrino, prav tako pa so ljudje, ki bodo mentorirali super. Vesel, da je prišlo do realizacije takšnega projekta in da gre zaenkrat vse točno tako, kot mora iti!

5 Responses to TSstartup – prostori na Vojkovi 45

 1. @kristijanpuksic pravi:

  Že vidim, kam bi postavil mizo in stol. Super prostori, še boljše ideja. #GG Telekom. Tudi odlični mentorji z bogatimi izkušnjami in mnogimi povezavami.

  Takšne zadeve samo skrbijo za nadaljni razvoj in raziskave in spodbujajo kreativno razmišljanje.

 2. Miha J pravi:

  Upam, da to ni končen seznam mentorjev, in da bo poleg Nabergoja še kakšen, ki bi lahko kaj konkrentno povedal o ustreznem launchu projekta v letu 2012/2013. Je nekaj uspešnih podjetij, ampak v ITju mora firma z launchom narediti par 100k€, ne pa izgubo.

 3. Astrid pravi:

  dajte nam zastonj ideje, mi ji spizdimo, malo predelamo in prodamo kot svoje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.