Resničnostni šovGostilna išče šefa, v katerem bo glavni kuharski šef Bine Volčič, bo na sporedu ob 1. oktobra dalje na POP Tv. Tokrat so se odločili, da ne kupijo licenčne oddaje, kot smo bili navajeni do sedaj pri njihovih produkcijah resničnostnih šovov, ampak da naredijo svoj produkt, ki ga bodo lahko licenčno prodajali naprej v svet. In sama ideja Gostilna išče šefa, se mi zdi odlična.Ponedeljkove oddaje iz studia bo vodila Lili Žagar, sicer pa bo vse skupaj potekalo v pravi gostilni!

Do sedaj je bila lokacija, kjer se bo resničnostni šov odvijal, skrivnost, vendar so nas včeraj premierno peljali na ogled lokacije (ex pizzerija Harlekin), kot tudi pokušino sladice izpod “kuhalnice” Bineta Volčiča, ki je šef blejske restavracije Promenada (pod hotelom Park) in ki ne daje vtisa “stereotipnega kuharja”, vendar se mu oči začnejo svetiti, ko začne govoriti o hrani in prav užitek ga je poslušati, ko razlaga o eksperimentih, ki se jih loti v kuhiniji.

Koncept Gostilna išče šefa je precej preprost. Dvanajst kandidatov, ki so jih že izbrali, vendar so zaenkrat še skrivnostni, bo tekmovalo v kuhinji, pod skrbnim očestom Bineta Volčiča. Šlo bo, kot je navada v resničnostnih šovih, na izpadanje. S tem, da bo Bine podeljeval imuniteto, s katero se bodo tekmovalci obdržali v šovu, gledalci pa bodo odločali, kdo naj izpade. Ker se bo vse skupaj dogajalo v resnični gostilni, bo seveda mogoče, po predhodni rezervaciji priti v samo gostilno in jesti “roknrol” specialitete, ki jih bodo pripravljali, v soju nebroj kamer, ki bodo vse skupaj spremljale in omogočale prenos v živo.

Ustvarjalci šova so obljubili, da bodo cene glavne jedi od 9-12 eurov in da bo hrana vrhunska – v bistvu naj bi se v tej gostilni “naredilo” 5 prepoznavnih jedi, katere naj bi vedno stregli pri njih. Recimo včeraj smo dobili sladico – ajdov sladoled z dodatkom ajdovega krhkega testa (žgancev) in kisle smetana s koruzo in svežo meto – če bi mi nekdo to povedal, da moram pojest, bi se mu zahvalil, ampak men je bilo zelo všeč! Torej, hrana bo na vrhunskem nivoju, za postrežbo bodo skrbeli izurjeni natakarji, vendar bo vse skupaj potekalo v prijetnem ozračju in dobrem občutku, ki ga mora imeti gost, ko pride v lokal.

Oddajo bo mogoče spremljati online preko naslova http://gostilna.voyo.si/, ob ponedeljkih pa bo na sporedu oddaja, ki jo bo vodila Lili Žagar. Aha, nagrada za zmagovalca šova Gostilna išče šefa? Še skrivnost – namreč znesek, vendar se govori o precej visoki številki. Ampak kar je bolj pomembno, zmagovalec bo lahko vzel franšizo za to gostilno, ki mu jo bo dal POP Tv, saj bo to gostilna, ki bo imela daleč največ medijske pojavnosti v Sloveniji. In če bo zmagovalec res pravi človek, bo znal to izkoristiti. Namen je, da se ta franšiza razširi po Sloveniji in tudi preko meja – zelo smart poteza, predvsem pa všečno, zelo startup, razmišljanje ustvarjalcev.

In ja, jaz komaj čakam, da grem v Gostilno, ki išče šefa, jest! Še prej pa grem k Binetu na Bled, v restavracijo Promenada!