Pred parimi meseci sem v zapisu Petrolove zvezde – hrana in hoteli – ideja za Petrol “pametoval”, kako v Sloveniji ne obstaja dobra aplikacija, ki bi bila namenjena iskanju najboljših restavracij in gostiln v Sloveniji. Predlagal sem koncept, ki bi ga lahko “posvojil” Petrol in s katerim bi svojim uporabnikom ponudil zanimive dodatne vsebine, predvsem pa bi lahko izkoristil ponudbe, ki jih imajo že sedaj pri njih. Vendar odziv je bil bolj kot ne pričakovan. Ampak v tem času se je razvila (v bistvu se je v času mojega zapisa že delalo na tej ideji) mobilna aplikacija, ki omogoča skoraj vse predvidene funkcionalnosti, ki sem jih sam predvidel. Razvilo jo je podjetje Frembassy

Degusto – vodič po najboljših slovenskih gostilnah in restavracijah – je namenjen uporabnikom iOS in Android naprav. Dolpoteg:

Kaj omogoča Degusto? Iskanje restavracij po različnih kriterijih in filtrih (glede na trenutno lokacijo, glede na vrsto hrane, glede na cenovni razred, vrsto plačila..). Opisi restavracij so podpisani z imenom in priimkom, kar jim daje kredibilnost. Za vsako lokacijo so dodani tudi delovni čas, način plačila, wifi in cel kup ostalih informacij, ki pridejo prav obiskovalcem. Aplikacija omogoča, po registraciji, ocenjenjevanje hrane in strežbe in dodajanje komentarjev. Prav tako omogoča shranjevanje lokacij, dodajanje novih lokalov..

Poleg vseh funkcionalnosti, ki jih omogoča, je tudi oblikovno odlično urejena aplikacija, saj za to področje, ki ga targetira, je precej pomemben vizualni učinek. Ampak kot vedno, bom tudi tukaj predlagal par stvari, ki se mi zdijo smiselne pri takšni aplikaciji:

  • deljenje lokacije na družbena omrežja, oz. vabilo prijatelju na kosilo v določeno restavracijo – precej preprosta funkcionalnost, ki pa omogoča precej večjo interakcijo, ki je v teh časi precej pomembna.
  • cenik hrane – sedaj je označeno z 1-4 €, vendar menim, da bi bilo boljše, če bi bile konkretne cene menijev, oz. nekaterih jedi. Ljudje se na žalost odločamo za restavracije na podlagi cen.
  • glede na to, da aplikacija omenja tudi posebne ponudbe – obvezen vklop push notificationov, kjer bomo uporabniki dobili, glede na svoje preference, posebne ponudbe preko pusha

Sicer pa čestitke fantom za to aplikacijo, ki mi je všeč in jo bom z veseljem uporabljal. Petrol pa je spet zamudil vlak.. Škoda