Hčerka Damjana Jankoviča – Točnoto in iStock Photo

Portal Točnoto objavlja domače in tuje trače. Vsebina je rumena in tudi fotografije, ki jih objavljajo niso avtorska dela, ampak jih podpisujejo z različnimi avtorji, kot so FOTO: Facebook, FOTO: www.justjared.com, FOTO: www.popsugar.com – saj če je na spletu, potem se lahko uporablja, kajne? NE! Ampak ne bil pisal o tem, ker je izguba časa!

Včeraj so na portalu Točnoto objavili članek (vir), katere avtor je Facebook, s sliko hčerke Damjana Jankoviča in Ursule Gawish. Vse lepo in prav, če ne bi nekdo to fotografijo vstavil v TinEye servis in dobil zanimive rezultate http://www.tineye.com/search/.

Namreč fotografijo, ki je objavljena, lahko vsakdo kupi na iStock servisu za 2,75 eurov. In ja, fotka je identična, le da je ta na Točnoto obdelana z Instagramom. Jeap, to je svet domačih tračarjev!

Še dotični fotografiji

Update. Prva fotografija se je pojavila na spletnem mestu Zadovoljna.si – očitno so jo ostali samo “povzeli”. No, Točnoto je tudi že izbrisal vsebnino na svojem spletnem mestu

  1. Jp takle mamo. Napišeš kot vir Facebook (!?), nikjer ne piše da je vzeta s profila dotičnih ali da je to res ta otrok in imaš slikovno podporo novici. Ni pa to nič čudnega glede na standarde, ki so jih vzpostavili najbolj obiskani portali.

    Glavno, da se klika.

  2. Facebook in Youtube sta meka za lopove in smrt za avtorje. S tem ko se odlocis, da zadevo objavis na FB/Youtube, se odpoves vsem pravicam, razen moralnih. Ceprav je res, da Youtube menda zahteva, da se avtorja obvesti o nadaljnji reprodukciji, pa je FB bolj plehek. Tu je ze dovolj podpis FB. Zato predlagam, da vse fotografije, se posebej zasebne, dodatno zascitite pred izkoriscanjem. Pod vsako fotografijo dopisite, vse pravice pridrzane! Prepovedano je vsakrsno kopiranje in objavljanje, brez vednosti avtorja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja