Na Mreži idej, ki jo je Boris Vezjak opisal kot – tem propulzivnem desničarskem gremiju in podmladku Zbora za republiko, ki je potekala te dni v Piranu in se jo je udeležil tudi Janez Janša, ki sicer nima časa, da bi se udeležil razprav na sodišču, je premier podal zanimivo izjavo (vir):

Če bi bil jaz vaših let, bi vsaj enkrat na teden vzel transparent, šel pred slovenski parlament in zahteval, da z ustavo predpiše zlato fiskalno pravilo, torej, da sedanja generacija ne porabi denarja, ki ga boste vi šele ustvarili

Ko so študentje metali kamenje v parlament se je dotična, zgoraj omenjena oseba spraševala kdo napeljuje mlade k demonstracijam? Sedaj je odgovor na dlani – Janez Janša si tako hudičevo želi zlato fiskalno pravilo, da bo naredil še marsikaj drugega, kot samo pozival mlade k demonstracijam pred parlamentom!

No, na srečo Janez Janša ni več tako mlad in ne razume, da se mladim “jebe” za zlato fiskalno pravilo, kot tudi za demonstracije. Sedaj se naredi skupina na Facebooku in to je to. Marsikomu, ki je bil davnega leta 1988 na Roški in podpiral sedanjega premierja, je žal, da je to počel. Ampak nihče ni pričakoval, da se bo vse skupaj obrnilo v to smer, kot se je.

Glede na to, kaj zadnje čase sprejema naša vlada, bi bil mogoče res že čas, da gredo mladi pred parlament, oz. da povedo svoje mnenje. Ampak v tej državi mladih itak nihče ne posluša, niti jim ne da možnosti, da bi bili slišani. Ta država je postala bolj kot ne namenjena sama sebi in posledično so spremembe v njej nemogoče!

Zakaj bo glasovanje o fiskalnem pravilu šele jeseni – Janez Janša si kupuje čas – 20.7.2012

Tresla se je gora, rodila se je miš, bi lahko komentiral vse tole dogajanje okoli Janeza Janše in glasovanja v državnem zboru glede fiskalnega pravila, na katerega je “ponesreči” vezal tudi zaupnico vladi. Bilo je preuranjeno in tega se je Janez Janša tudi zavedal. In to, da bo to glasovanje šele jeseni, je zgolj in samo manever, ki ga zelo dobro obvlada on in njegovi “vojščaki”. Janez Janša si želi oblasti in zanjo bo naredil vse, kar se narediti da, da ostane na vrhu!

S fiskalnim pravilom in zaupnico se je uštel in kljub temu, da je zadnjih 14 dni stopnjeval “ofenzivo” na koalicijo in opozicijo, si zadnjega koraka ni upal storiti. Ko sem včeraj gledal njegov ekskluziven intervju na Kanalu A, ko je govoril o tem, da bo moral EU v jeseni prositi za pomoč, sem bil prepričan, da bo končno naredil nekaj dobrega. Da se ne bo s figo v žepu, kajti bilo je pričakovati, da bo ta predlog padel in s tem bi padla tudi vlada, lotil tega problema. Ampak očitno ne! Takle mamo!

Sedaj ima Janez Janša in njegovi “vojščaki” skoraj dva meseca časa, ko bodo namesto da bi uživali na morju, producirali afere (še pomnite afere Ultra in kreditov?), s katerimi bodo poskušali prikazati “pravo luč” vsega skupaj pred EU in bo Slovenija izpadla kot država, kjer je res vse, še bolj kot v resnici, v kurcu. Verjetno se bodo vršili pritiski EU komisije na Slovenijo, da naj sprejme fiskalno pravilo, Janez Janša pa se bo samo nasmihal od strani in čakal priložnost, da se kot zmagovalec vrne nazaj in pobere tantieme za vse skupaj. Saj takšnih umikov smo pri njem že vajeni. Namreč zadnja leta se tudi on spreminja – če je bil pred tem “popoln” in ni delal napak, so sedaj tudi te prisotne – definitivno je bila ta ideja z zaupnico vlade ena izmed njih. Verjetno se mu poznajo leta in cel skup balasta, ki ga ima na svojih plečih, verjetno tudi ni tako preprost in lahek za nosit.

Vendar tokrat mi je spet uspelo, tako kot že marsikdaj prej, da se je galantno rešil vsega skupaj in si kupil nov čas. Nadaljevanje poletja bo vroče, predvsem pa bo polno idej in občutka, da je v Sloveniji še precej slabše kot v Grčiji, bo vseprisoten. Ali mu bo uspelo? Počakajmo do jeseni in spremljajmo afere, ki bodo prišle na dan (definitivno bo veliko povezanega s krediti, ker to obvladajo, premoženjem posameznikov in predvsem z denarjem, ki ga ni!).

10 Responses to Janez Janša poziva mlade naj gredo pred parlament in zahtevajo svoje!

 1. Jan Hančič pravi:

  Umm, kaj je s temle postom narobe? Si ponesreč copy/pastal onega k si ga linkal na koncu?

 2. Podplat pravi:

  Hm meni ni žal ne za Roško ne za kongresni trg. Takrat so bile stvari take, danes so žal drugačne. Takrat je šlo za krivico, danes spet za krivice, ampak na drugem koncu palice. Pač salto mortale človeka, ki mu je pomagala Slovenija in narod, pa ga zdaj lahko j…. v glavo in denarnico. Se je že dogajalo in se še bo. Žal smo samo ljudje in krvavi pod kožo.

 3. Jethros pravi:

  Borut Pahor: “Zanemaril sem reševanje krize in podcenil reševanje bančnega sistema.”

 4. (jm) pravi:

  “Marsikomu, ki je bil davnega leta 1988 na Roški in podpiral sedanjega premierja, je žal, da je to počel. Ampak nihče ni pričakoval, da se bo vse skupaj obrnilo v to smer, kot se je.”

  Hm. Po leti 1988 in Roški, se je zgodilo še marsikaj. Ampak, ali res misli, da je takrat šlo za Janšo osebno? Janša je bil takrat katalizator. Je pa uspel tisto takrat očitno dobro vnovčiti.

  Sicer pa ne pozabit, vseh vlad po 1988. Če bi tiste spodobno opravile svoj posel, brez skrbi da bi Janša zelo težko splaval nazaj. Sicer bi pa Janša, namesto da poziva vlade k protestom (kar se mi zdi sicer čisto ok, ker dejansko sedaj nosijo največjo težo neopravljenih reform), lahko zbral pogum in se skupaj z celotno vlado pridružil morebitnim sindikalnim protestom v prvi vrsti. Saj nenazadnje se vsei borimo za isti cilj, mar ne?

 5. v pravi:

  Komur špineli še niso dokončno skurili možganov, se morebiti celo spominja, da pred 24 leti na Roški nismo protestirali v podporo Janši, temveč za — pravno državo. Proti absurdnemu dejstvu, da je armija imela svoj vzporeden pravosodni sistem, kjer so buzerirali celo civiliste, denimo z obtožbami o izdajanju vojnih tajn neznanim agentom na neznanem kraju ob neznanem času. Da so sojenja kao zaradi vojnih tajn bila neprodušno zaprta za javnost in novinarje, da obtoženi niso smeli niti izbrati odvetnikov, temveč so jim dodelili “branilce” po uradni dolžnosti tako, da so z žrebom določili neke zagovedene zastavnike, ki se jim ni niti sanjalo, kaj je sploh pravo. Da je sojenje sredi Ljubljane potekalo v srbščini z milo rečeno katastrofalnim prevajanjem. In konec koncev proti temu, da so še leta 1988 sploh bili možni takšni absurdni stalinistični procesi in da celoten kobajagi “liberalen” republiški vrh ni v znamenje protesta niti pisnil v Beogradu, ne prvi CKjevec iz Murglorja, ne takratni predsednik Pojoča Žaga, ne prvi komsomolec Vidkun Školč, ne prvi skupščinar Potrčko, sam vrag vedi, kam se je takrat skril Tretjerazredni Sluz…

  Vsej stvari se je celo z nekim logičnim razlogom reklo “proces proti četverici”. Res je, slučajno je eden od teh štirih bil trenutni premier. In glej no glej, protestirali smo tudi za nekoga drugega od teh štirih, ki je bil celo priviligiran (pustili so mu obrambo s prostosti in mu ni bilo treba ždeti v luknji na Metelkovi), ki je danes težek komunajzar in kompartijske sile servisira z mogočnim propagandnim aparatom.

 6. Anonimno pravi:

  Ubogi Roni, človek pove najbolj enostavno resnico, pa je ne zmoreš oziroma želiš razumet. Fiskalno pravilo je varovalka pred nespametnimi politiki, da nas ne zadolžijo še bolj, kot so nas že in to ne za razvojne projekte. Zoran pravi, da bo dolg enostavno vrnit z zvišanjem davkov. mu verjameš?

 7. Janč pravi:

  Re: “Ampak v tej državi mladih itak nihče ne posluša, niti jim ne da možnosti, da bi bili slišani. Ta država je postala bolj kot ne namenjena sama sebi in posledično so spremembe v njej nemogoče!”

  Obstajajo megafoni. Obstajajo radijski oddajniki (remember Kričač). Obstaja Internet (tudi onkraj Fejstbuka). Zaenkrat policija ne pretepa protestnikov. Torej?

  A. Philip Randolph:
  “Salvation for a race, nation or class must come from within. Freedom is never granted; it is won. Justice is never given; it is exacted.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.