Letošnja predvolilna bitka za predsednika RS se je začela že precej zgodaj. Volitve bodo 11.11.2012, vendar se precej aktivnosti dogaja že sedaj. Borut Pahor se je odločil za precej svojevrsten način vstopa v predvolilno bitko (o čemer sem že pisal) in priznam, da toliko publicitete, kot jo je dobil s svojim prostovoljnim delom, jo težko dobi sicer. In ker se vsaka fajn stvar začne s tvitom, sem se tudi jaz odločil, da poskusim.

Vse ostalo je zgodovina, bi lahko napisal. No, danes smo imeli cel dan Boruta Pahorja v studiu, kjer smo skupaj brainstormali na temo novega ploščka za skupino Demolition Group (best on), sam si je izrisal avtoportret, ki bo ovekovečen na majici, kot tudi poiskali rešitev za njegov logo, ki zajema besedo ZAUPANJE. Kreativna rešitev bo razkrita čez par dni. Prav tako pa smo skupaj pogledali par stvari na njegovem spletnem mestu in mu podali rešitve. V bistvu je bil precej dober člen ekipe, kljub temu da ni iz foha.

Če sem na začetku verjel, da je vse skupaj en precej velik “bullshit”, sem sedaj malce drugačnega mnenja. Ideja sploh ni slaba. Tudi sam sem začel razmišljati v tej smeri – namreč, da bi posvetil kakšno uro, ali dve na teden ljudem, ki potrebujejo pomoč iz področja, ki ga sam poznam, oz. mislim, da ga obvladam.

21 Responses to Borut Pahor v Ajax Studiu – prostovoljno delo

 1. Peter pravi:

  Borut je res legenda: pride v firmo, kjer vsi podpirajo njegovega protikandidata, njega majo pa bolj ali manj za luzerja, ampak mu do konca dneva uspe, da mu kreativci naredijo domnevam, da super rešitev…in to zaston. Je sposoben ni kej :))

 2. JeBi pravi:

  Nasvet za bodoce: preden nic ne reces dvakrat premisli.

 3. Jethros pravi:

  Roni Kordiš, 2 meseca nazaj: “Aha, od kje sedaj v naslovu dvojna merila? Kot sem že napisal, za dr. Danila Türka, se mi njegova poteza ne zdi niti najmanj populistična in propagandno usmerjena, kar pa se mi zdi v primeru Boruta Pahorja zgolj pamflet, ki smo jih navajeni od vseh politikov, ki nas par mesecev pred volitvami tako prijazno nagovarjajo, potem pa izginejo do konca mandata. To velja tako za predsednika republike, kot tudi vse ostale v parlamentu. In bebci, ups, volivci, vedno znova pademo na isto finto. Bomo tudi tokrat padli na floskule in obljube, ki ne bodo imele nobene veze z realnostjo? Verjetno da in izbrali bomo tistega, ki bo najbolj simpatičen, kajne?”

  čisto vse je laž, manipulacija. :) :) :)

  • had pravi:

   nisem pisal o tem :)

   • Jethros pravi:

    O čem nisi pisal? Da imaš dvojna merila? Da namerno manipuliraš?

    Preberi še enkrat za sabo:
    “Kot sem že napisal, za dr. Danila Türka, se mi njegova poteza ne zdi niti najmanj populistična in propagandno usmerjena”

    Potem ti je Rok Tomc napisal:
    “Sicer nisem noben zagovornik Pahorja, ampak če je kdo res pokazal svojo dvoličnost, je to daleč pred vsemi dosedanji g. predsednik (koliko klikov je naredil za Umeka ali kogarkoli drugega med madnatom? Zadnjega ‘klika’ se spomnim iz njegove prejšnje kampanije, potem je bila elektronska tišina).”

    Ti pa odgovoril: “sem tudi to izpostavil v tekstu :) tako da ja, se strinjam”

    Močno se zapletaš v protislovja. Upam stavit kolikor želiš, da je vmes korupcija. Ni lepo do sodržavljanov.

    • had pravi:

     oprosti, se enkrat.

     popljuval sem Pahorjevo akcijo – ja. in ker me je zanimalo, kako vse to izgleda v praksi, sem imel moznost, da sem ga povabil v Ajax Studio, kjer sem videl, kako vse to poteka v resnici.

     nikjer ni protislovij, pa ce se jih poskusas se tako prikazati..

    • Jethros pravi:

     Sam se trudiš :). Preberi še enkrat za sabo. Bolj se potrudi pri tem. Ha, pa sej vem, da se ne boš. Biznis je biznis, kajne? Najebemo pa naj itak davkoplačevalci. Zgrožen sem nad tvojo hipokrizijo in destruktivnostjo.

     Jst pravim, da z nekaj truda v tvojih političnih zapisih najdem vsaj 50 protislovij.

     Se mogoče s tistim tvitom nisi spet norčeval?

  • Kaja Rot pravi:

   Jethros, bravo! Vseeno, se bo sprenevedal in zanikal do zadnjega, kot marsikateri njegovi vzorniki.

 4. Dixi pravi:

  Manjka takšnih zgodb. Pozitivno.

 5. markopigac pravi:

  In, ga bos volil?

 6. JeBi pravi:

  Res je Had, razočaral si nas. S svojim zapisom o politizaciji Jankovičevega primera, ki si ga politiziral samo ti. Tokrat z dimatralno nasprotnim mnenjem glede kampanije Pahorja. Predstvljaj si kaj bomo rekli bralci, če boš glede na tvoje dosedanje zapise napisal, da je Janša edini voditelj, ki lahko popelje Slovenijo k uresničitvi 2 člena Ustave?!?!?

  • Peter pravi:

   Fantje ne bodite tko strogi do Hada…ko politika vidiš v živo naredi nate vtis in zna se zgodiš spremeniti mnenje o njem. Govorim iz lastnih izkušenj: leta 2007 za Danila, brez dileme..ko sem ga lani prvič videl od blizu, “v akciji” vem, da mojega glasa ne dobi nikoli več…že njegov pogled pove, da je politična lisica brez primere. Ampak zdej podpira rdečo zvezdo, pa so vsi levičarji blaženi…2006 je hodil pa na piknike SDS in se dogovarjal z Janšo, da bo njihov kandidat…raje Murka kot Danila Turka! :)

 7. Janč pravi:

  Jaz bi pa rad videl, če bi gospodje in gospe kandidati za predsednika naše res pubblicae:
  – objavili svoj IQ
  – starost
  – vso svojo izobrazbo
  – in vse svoje delovne izkušnje

  Konec koncev se zgornje upošteva pri kandidiranju za delovno mesto marsikatere slovenske firme, zakaj se torej ne bi za najvišji položaj v državi?

  Morda bi se dalo tako malce lažje odločit…

  • had pravi:

   res je. tole je odlicen predlog, ki bi ga lahko upostevali..

  • Jethros pravi:

   O inteligenci pričajo dejanja. Na primer: koliko pameti in poštenja ima nekdo, ki je odlikoval bivšega poveljnika UDBA-e?

   • Janč pravi:

    Jaz razlogov za takšno dejanje ne bi nujno iskal pri inteligenci, morda raje pri osebni integriteti (omenil si poštenje), želji po provokaciji, morda načrtna kalkulacija, pa kakšne želje iz ozadja…

 8. (jm) pravi:

  IQ ni relevanten. Evo, jaz ga imam blizu 180, če se prav spomnim, pa kreten delam do polnoči.

  • Janč pravi:

   IQ vsekakor ni alfa in omega, to je že dolgo znano, za uspešno delovanje je potrebna tudi modrost, prodornost, delavnost, iznajdljivost, “EQ”.

   Ne strinjam pa se, da IQ ni relevanten, menim, da bi neki higienski minimum za takšno funkcijo le moral obstajati.

   Delo do polnoči (no ja, odvisno kdaj začneš;-), zakaj pa ne, vkolikor so rezultati (sedanji ali pa pričakovani) ustrezni vloženemu trudu in te delo osebno izpolnjuje.

   • (jm) pravi:

    Na koliko bi pa postavil mejo?

    No, včeraj sem začel ob 8:00 :-))) Res pa je bilo vmes veliko jajcanja.

    Jaz dam modrost (karkoli že to je) pred IQ. Pa recimo načelnost. Ampak jajc je vse to zmeriti in oceniti.

    • Janč pravi:

     Hm, kaj pa vem, za predsednika po mojem 135 ne bi smel biti previsok kriterij (1 izmed 100 ljudi), za poslance pa minimum od minimuma 120 (1 izmed 10).

 9. cxaaa pravi:

  Kok pa jaz ne prenesem Sarkića! Mislim, da ko si je Pahor njega izbral za PR je s tem povedal veliko o sebi. Še Hitleju bi dal prej glas kot njemu!!!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.