Ča nam spomin še ni opešal, potem se spomnimo par let nazaj, ko sta pri nas obstajala dva brezplačnika – Slovenski tednik in Ekspres. Imela sta zelo preprosto nalogo – z psevdonimi podpisani novinarji so “ozaveščali” bralce o tem, kako dobra je ablast in o tem, kako vse narobe dela levica. Ja, misija je bila precej preprosta in preizkušena. Brezplačnik, ki pride na 375.000 naslovov je odlično orodje za manipulacijo in še boljši obvod za pranje denarja. Seveda se ni zgodba o lastništvu, kot tudi o financerjih in pogodbenikih, ki so dali denar za oglaševanje, nikoli končala – pač to je bilo potrebno pričakovati..

Bližajo se predsedniške volitve, denarja za nove brezplačnike očitno ni, vendar tisk je vseeno precej kvalitetno sredstvo za razširjanje prave propagande. Seveda se tega zavedajo tudi v založbi Nova obzorja, kjer izdajajo Demokracijo (ja, pač ima desnica medij v svojih rokah in z njih širi svojo propagando), kjer so se odločili – verjetno povsem slučajno, kajne?!?:

Naročite se na prejemanje brezplačne Demokracije za 3 tedne.

Podjetje Nova obzorja, d. o. o., organizira akcijo tednika Demokracija in knjigarne Demokracija, v kateri se lahko fizične in pravne osebe, ki niso naročniki tednika Demokracija, za obdobje od 20.09.2012 do 30.11. 2012, naročijo na prejemanje brezplačnega tednika Demokracija za 3 tedne, naročniki tednika Demokracija in člani knjižnega kluba Demokracija pa lahko 2 knjigi iz Založbe Nova obzorja naročijo po 40 % nižji ceni.

Zagotovite si knjigo Alberta Svetine Od osvobodilnega boja do banditizma za samo 18,00 EUR ali knjigo Dušana S. Lajovica Med svobodo in rdečo zvezdo za samo 24,00 EUR.

Torej, namesto brezplačnika, boste lahko tri tedne prejemali tednik Demokracija, z vsemi aferami ki se dogajajo na levici. Kako primerno za obdobje pred volitvami in kako primerno, da lahko obračunaš s konkurenco. Le komu bodo s tem delali uslugo?

Po drugi strani pa je ideja odlična – zakaj bi investirali v brezplačnike, če lahko en “cajtng”, iz svojega asortimana, ponudijo za to obdobje brezplačno. Top ideja in čestitke za izvirnost!