Gostilna Na burji – Nova vas nad Dragonjo

O gostilni Na burji, ki se nahaja v kraju Nova vas nad Dragonjo, sem slišal že veliko dobrih besed. Prav tako sem tudi prebral precej dobrih ocen te gostilne, ki jo vodita Oriella in Moreno Medoš. V Mladini so zapisali – Na objedanju vseh objedanj, kar je bil dober povod, da sem se odločil, da se namesto ob morju vračam domov čez zaledje Istre in da naredim vmesni postanek. In za tiste, ki se jim ne da brati naprej – ja, izplačalo se je! In žal mi je, da tega bisera nisem odkril že prej!

Na burji ni tipična gostilna – Oriella priporoča vnaprejšnje rezervacije na telefonsko številko 056726042, da lahko vnaprej nabavi vse sestavine, ki jih potrebuje. Jaz nisem imel rezervacije, ampak sem imel srečo. Predjed je bila hobotnica s fažoleti, na postelji paradižnika in s česnovimi lističi, s par kapljicami balzamičnega olja in malce več res dobrega olivnega olja – jaz sicer ne jem hobotnice, ampak tokrat sem jo “snedel” kot keks.
Glavna jed je bila pašta s škampi – ja, sem ljubitelj škampov in ti so bili odlični, ampak še bolj odlični so bili “rezanci”, ki so bili res al dente, poleg tega pa je bila na njih rahla omakica, s peperončini in samo za okus paradižnika. Za posladek je bil tiramisu – zame sicer premalo sladek, ampak resnično narejen z mascarponejem.

Kot je Oriella rekla na začetku – na koncu bo vse pomazano s prsti – no, jaz sem se prekršil in pomazal vse s kruhom. Na burji pa me definitivno še večkrat vidi! Naslednjič preizkusim njihovo meso – baje je več kot odlično!

Cena za dve osebi – s pijačo – pod 50 eurov!

 1. Sodeč po sliki so vaju kar dobro obrali. V hrvaški istri na kmetiji blizu vasice opertalj 84 Eur za 4 osbe:
  – 1 liter domačega terana
  – 1 liter vode (flaširane)
  – 1 liter borovničevega soka
  – 2 kave
  – 4 aperitiv
  – predjed narezek: več vrst domačega sira, pršuta, salam, olive, olivno olje, kruh iz krušne peči
  – 3 testenine s črnim tartufom
  – 1 divjačinski zrezek s prilogami
  – solata
  – domače pecivo
  ….verjetno še kaj

Komentarji so zaprti.