21.10.2012 – plavanje v morju

Navadna nedelja ob morju. Novigrad se je kopal v soncu in ob obali je bilo cel kup ljudi, ki so se prišli “martinčkat”. Več kot 19 stopinj je imelo ozračje, tam nekje pa je bila tudi temperatura morja. Ker sem imel kopalke s seboj, sem skočil.. in plaval.. in ni bilo mrzlo, ampak prav prijetno.

Na soncu sem se počasi posušil in ko sem ugotovil, da mi je vroče, sem ponovil vajo. Pozabil kremo za sončenje – posledice so vidne! Jeap, oktobra je sonce lahko še vedno zelo močno in plavanje v morju je odlično.

  1. Imel zelo podobno izkušnjo prejšnji dan (sobota), samo da na slov. obali (Strunjan), in da sem žal tja prišel šele popoldne okoli 15h. Enako sem bil brez brisače in brez kopalk, edino “expendable” suho obleko (spodnjo majico) pa uporabil za brisanje svoje psičke, ker se je začela tresti od mraza (tudi ona se je okopala).
    Tako sem pribl. 1 uro in pol na plaži zmrzoval na bledem soncu samo v mokrih gatah. :)
    Je bilo pa (baje) res bolj toplo; morje naj bi imelo 20 °C, zrak pa tudi nekaj takega.

  2. Ne vem, kako je z Novigradom, se mi pa zdi nenavadno na Slovenski obali, da je očitno po mnenju upravljalcev plaž kopalna sezona le julij in avgust. Ker izven teh dveh mesecev še tistih par tušev (na celotni Slovenski Rivieri jih je po mojem okrog 10, če upoštevamo le delujoče, večina jih je namreč tudi poleti deaktiviranih) zaklenejo ali odmontirajo.

    Sem se pa pred dvema letoma 1. oktobra še kopal v morju, naslednji dan pa že peljal po zasneženi avtocesti mimo Logatca.

Komentarji so zaprti.