Včeraj je Dnevnik objavil zgodbo z naslovom – Zaradi šaljivega tvita policija v Ljubljani obiskala mladoletnico (vir), kjer so med drugim zapisali:

Po naših podatkih je sredi poletja policija na domu obiskala mladoletno uporabnico Twitterja. Ta je namreč na omenjenem družbenem omrežju nekega dne napisala sporočilo “brez Nutele ne morem živeti.“ Takrat se je njen prijatelj odzval, “kaj pa brez drog?“, ki mu je odgovorila, “zanje pa nimam denarja.“

In potem so jo policisti obiskali na domu in opravili z njo pogovor.. No, tako poroča Dnevnik o tem dogodku. Seveda obstaja možnost, da gre za hoax, kar bi jaz zelo rad verjel. Namreč da je nekdo “spravil” takšno zgodbo v obtok in jo podtaknil medijem – ki pa itak vsako stvar, čeprav nepreverjeno tudi objavijo.

Zakaj bi rad, da gre za hoax? Ker če se naša policija ukvarja s takšnimi neumnostmi, kot so takšne debate na Twitterju, potem je čas, da se zamenja njeno vodstvo. In ja, na Twitterju je ta članek povzročil #nutella revolucijo, saj smo družno prispevali k temu, da bo danes policija imela cel kup dela, da bo preverila vse dilerje, ki dilamo nutello!