Leta 2008 je Dnevnik prenovil svojo spletno mesto. Danes ponoči je bil spletni naslov dnevnik.si nedostopen in pred parimi urami so prikazali novo – prenovljeno podobo spletnega mesta dnevnik.si. Prvi občutek je zanimiv – vsi odtenki zelene barve, kar jih obstaja so vključeni v spletno mesto!

Ker nisem oblikovalec, ampak zgolj obiskovalec, so me te barve precej presenetile. No, tudi oblikovalci poleg mene v pisarni so se samo nasmejali v brk in se začeli zgražati. Barvni odtenki niso usklajeni.. Če bi vse skupaj postavili v grid, bi bilo še lepše. In če bo upoštevali da je Dnevnik logotip desno poravnan, bi naredili že precej veliko!

Predlog – glave za Dnevnik.si iz DLuxe creative industries

Ampak bolj kot barve, me preseneča, da njihovo spletno mesto ni responsive, kar bi za ta čas od medijske hiše pričakoval!

V bistvu tudi ni bistvenih sprememb v sami postavitvi razen na vstopni strani, kjer je malce večje “medijsko okno” in so članki malce lepše razvrščeni. Sedaj sp članki širši in imajo bolj prijazno fotogalerijo.

No, človek se itak navadi vsega, kajne! Ampak če kdo naredi FF vtičnik, ki bo celotno Dnevnikovo stran naredil ČB (CSS trik), mu bom neskončno hvaležen!

p.s.: a ta logo, z dvema rdečima kvadratkoma je že od nekdaj takšen??