Kip dr. Janeza Drnovška 6 Kip dr. Janeza Drnovška 6

Vinko Vasle in zloraba Janeza Drnovška v brezplačniku Danila Türka, ki je ni bilo!

Predsedniški kandidat Danilo Türk ima svoj brezplačnik – čeprav ga nisem dobil na dom in ga posledično ne morem komentirati, čeprav me k temu poziva cela falanga komentatorjev, sem se odločil, da grem v malce drugo smer. O tem, kaj se dogaja s Planet Siol.net sem pisal že večkrat. Pred parimi dnevi, je njegov odgovorni urednik Vinko Vasle “spravil skupaj” zgodbo, ki nima ne smisla, ne bistva. No, bistvo seveda ima – ampak na žalost ne temelji na dokazljivih, oz. otipljivih dokazih. Seveda ne gre brez besed, ki so primerne njegovemu pisanju – škandalozno, zlorabljeno, nespodobnost, neetičnost.. Naslov članka –
Zlorabljeni Drnovšek v Türkovem brezplačniku (vir)

Kandidat za predsednika Danilo Türk je volivcem ta konec tedna poslal še svoj brezplačnik. S prvim, ki je izšel 11. oktobra 2007, ni imel preveč sreče, s tem novim tudi ne, ker je škandalozen….. Še huje, brezplačnik z naslovom Za skupno dobro je zaradi zlorabe mrtvega predsednika dr. Janeza Drnovška padel na raven nespodobnosti in neetičnosti. Na drugi in tretji strani brezplačnika je namreč fotografija s primopredaje, ko je že hudo bolni Janez Drnovšek leta 2007 oblast predal Danilu Türku. Bolje bi bilo, če bi Türk uporabil Josipa Broza, ker obstoja velika verjetnost, da je kje kakšna takšna fotografija.

Seveda je moral Vinko Vasle nadaljevati s svojim poslanstvom – diskreditacijo in je to storil tudi v naslednjem članku par ur kasneje – Türkov brezplačnik v nasprotju z Drnovškovo voljo (vir)

Dr. Janez Drnovšek je v oporoki potomcem zapustil navodilo, da se ga nikjer ne sme upodobiti ali na kakršenkoli način omenjati, zaznamovati spomina. In ta njegova poslednja volja je splošno znana. Ko so v Zagorju v mestnem parku odkrili doprsni kip Drnovška, so to storili kljub večkratnemu opozorilu predsednika države, da je treba upoštevati želje svojcev, ki pozivajo k premišljeni uporabi Drnovškovega imena, za kar si sicer prizadeva tudi Drnovškova družina. Prav zaradi tega se Türk na primer ni udeležil odkritja spomenika v Zagorju: “Slovesnosti se ne bom udeležil, ker je treba spoštovati željo pokojnikove družine.”

No, Vinko Vasle se očitno moti, saj je Jaša Drnovšek, ob postavitvi kipa njegovemu očetu v Zagorju povedal sledeče (vir):
“S samovoljno odločitvijo o postavitvi spomenika so Zagorjani, je prepričan pokojnikov sin, posegli v osebno integriteto svojcev. Vztraja, da njegov oče ne bi nikdar pristal na zavestno poveličevanje osebnosti, da je kip le hladen posnetek očetove podobe in da je pokojni večkrat govoril o nesmiselnosti in škodljivosti materialnega.”

Torej Vinko Vasle je zopet brcnil v temo in pač napisal članek, ki ga je očitno nekdo pričakoval. Takle mamo, kajne?!

 1. No tisti zadnji del ki si ga citiral: “Prav zaradi tega se Türk na primer ni udeležil odkritja spomenika v Zagorju: ‘Slovesnosti se ne bom udeležil, ker je treba spoštovati željo pokojnikove družine.'” … govori kvečjemu o Vasletovi objektivnosti oz. fair-playu. Čeprav bi ta del lahko mirno spustil, ga je (kot v plus Türku) vseeno omenil v svojem članku, ker se pač tiče teme (kipa v Zagorju).

 2. Vinkotova ideja, da bi moral Turk umestit v brezplačnik sliko sebe s Titojem, je prijetno hudomušna. Z Drnovškom ga povezuje samo titula predsednika RS, s Titojem imata precej več skupnega. Njegovi bralci bi to pričakovali in razumeli, ostali isto.

 3. Po svoje zabavno, po svoje žalostno. Tekmuješ sam s sabo v norosti?

  Si pa, čeprav na ekstra čudaški način, vsaj nehal omenjat, da ta brezplačnik ne obstaja in je njegova omemba nekakšna “zarota” (https://www.had.si/blog//2012/10/20/demokracija-3-tedne-brezplacno-brezplacnik/#comment-298578).

  Spet očitno? Očitno je, da ko ti omeniš očitno, je res vse prej od tega. Kot pri aferi “Nutella” (https://www.had.si/blog//2012/10/23/nutella-je-ocitno-lahko-tudi-droga-za-policijo/#respond). Drnovškov sin je rekel nekaj, kar nima nobene veze s tvojim sklepom. Niti ni pomembno kaj reče sin, edina pomembna je volja pokojnega.

  Ti sploh zastopiš Drnovška v zadnjih letih? Vem da ne, ker mu ne sežeš do kolen. Ne bi mu bila všeč uporaba v politične namene, sploh pa ne za politika, za kakršnega se je izkazal Danilo Türk.

  Če bi komurkoli dovolil, bi bil to Borut Pahor, ki mu je veliko bolj podoben, ampak bi moral to sam izrecno dovoliti, kar pa žal ne zmore več…

  In kje je informacijska pooblaščenka?

  1. sedaj pa pokazi, kje je DJ rekel, to kar je vasle napisal?

   troli naj trolajo.. bo ok? sorry, ampak res imam v zivljenju se kaj drugega za pocet, kot brat tvoje nebuloze :)

   1. Vsak razumen z lahkoto presodi, kdo od naju piše nebuloze.

    BTW. Zakaj si za ikono zapisa na naslovni strani objavil sliko spornega kipa?

    A ti sploh razumeš kar zapišeš? Preberi:
    “S samovoljno odločitvijo o postavitvi spomenika so Zagorjani, je prepričan pokojnikov sin, posegli v osebno integriteto svojcev. Vztraja, da njegov oče ne bi nikdar pristal na zavestno poveličevanje osebnosti, da je kip le hladen posnetek očetove podobe in da je pokojni večkrat govoril o nesmiselnosti in škodljivosti materialnega.”

    Res je, da tole nima veliko smisla. Ampak kar pišeš je tako zelo…

    1. Ni problema, ampak ne razumem točno kaj želiš? Kaj od tega kar je Vasle napisal te moti?

     Ne najdem, da bi novinar kje napisal, da je DJ kaj rekel. Omenja opozorila gospoda Türka in željo svojcev, ki je izražena tudi v tvojem citatu. Naj iščem kje drugje?

     Tole najdem samo tole:
     “Ko so v Zagorju v mestnem parku odkrili doprsni kip Drnovška, so to storili kljub večkratnemu opozorilu predsednika države, da je treba upoštevati želje svojcev, ki pozivajo k premišljeni uporabi Drnovškovega imena, za kar si sicer prizadeva tudi Drnovškova družina. Prav zaradi tega se Türk na primer ni udeležil odkritja spomenika v Zagorju: “Slovesnosti se ne bom udeležil, ker je treba spoštovati željo pokojnikove družine.”

    2. aja, ni ti jasno

     Dr. Janez Drnovšek je v oporoki potomcem zapustil navodilo, da se ga nikjer ne sme upodobiti ali na kakršenkoli način omenjati, zaznamovati spomina. In ta njegova poslednja volja je splošno znana.

    3. Niso mi jasne tvoje nelogičnosti, oprosti mi to. Zaletavaš se z glavo v zid. A boš spet trdil da te napada “falanga”?

     Sprašuješ me :”kje je DJ rekel, to kar je vasle napisal? “.

     Še enkrat pozorno preberi svoj citat: “Vztraja, da njegov oče ne bi NIKDAR pristal na ZAVESTNO POVELIČEVANJE OSEBNOSTI, da je kip le hladen posnetek očetove podobe in da je pokojni VEČKRAT GOVORILl o NESMISELNOSTI in ŠKODLJIVOST MATERIJALNEGA.”

     Tvoj sklep na te besede: “No, Vinko Vasle se očitno moti, saj je Jaša Drnovšek, ob postavitvi kipa njegovemu očetu v Zagorju povedal sledeče “.

     To je vic sam zase.

     Nikdar zavestno poveličevanje osebnosti. Nesmiselnost in škodljivost materijalnega. Türkov brezplačnik zlorabi vse to. Türkovi (in verjemem da tudi tvoji) interesi so materjalni.

 4. Bi mislil, da glede na eno prejšnjih objav sploh brezplačnika ni bilo. Saj ga nisi uspel videti oziroma slišati o njem 14 dni.

  ali pa kaj takega:
  “Had in zloraba Demokracije kot brezplačnika, ki je ni bilo!”

  1. Dragi moj had, če se z mojo direktno kritiko o tvojem patetičnem senzacionalizmu ne strinjaš, se pojdi cenzuro in jo izbriši. Ne pa da moj komentar spreminjaš v neumen “ups”.

 5. Že sama formulacija Vasletove izjave je poden od podna: “zlorabe mrtvega predsednika dr. Janeza Drnovška”.

  V RS nimamo mrtvih predsednikov. Predpogoj za predsednika RS je, da je živ, poleg tega mora biti še državljan RS in seveda neposredno izvoljen z večino glasov državljanov RS.

  Izjava bi se torej pravilno glasila takole: “zlorabe slike preminulega bivšega predsednika RS dr. Janeza Drnovška”.

  Zdaj pa k vsebini:
  Če prav razumem, Vasle problematizira, da dr. Türk za potrebe svoje volilne kampanje uporablja svojo sliko, na kateri je upodobljen skupaj s pokojnim predsednikom.

  Meni deluje ta zgodba enako za lase potegnjena kot tista Hadova o Demokraciji kot brezplačniku (brezplačnike so namreč dobivali vsi lastniki poštnih nabiralnikov, brezplačno Demokracijo pa zgolj nekaj potencialnih novih bralcev, ki so zanjo zainteresirani vsaj toliko, da se bodo nanjo za 3 tedne naročili).

  Je pa seveda razlika, a eno takšno “lovsko” zgodbo objavi bloger, od katerih se ponavadi pričakuje, da bodo vse svoje domislice takoj prelili na svoj blog, ali pa takšno zgodbo (ki to ni) objavi profesionalni novinar.

  In potem seveda Vasle ne more iz svoje kože, da ne bi omenil še “Titeja”. Tu pa argumenti žal odpovedo, saj gre zgolj še za “novinarsko” onaniranje. O masturbaciji pa vsi vemo, da jo ni najbolj vljudno početi v javnosti, mar ne?

Komentarji so zaprti.