Predsedniški kandidat Danilo Türk ima svoj brezplačnik – čeprav ga nisem dobil na dom in ga posledično ne morem komentirati, čeprav me k temu poziva cela falanga komentatorjev, sem se odločil, da grem v malce drugo smer. O tem, kaj se dogaja s Planet Siol.net sem pisal že večkrat. Pred parimi dnevi, je njegov odgovorni urednik Vinko Vasle “spravil skupaj” zgodbo, ki nima ne smisla, ne bistva. No, bistvo seveda ima – ampak na žalost ne temelji na dokazljivih, oz. otipljivih dokazih. Seveda ne gre brez besed, ki so primerne njegovemu pisanju – škandalozno, zlorabljeno, nespodobnost, neetičnost.. Naslov članka –
Zlorabljeni Drnovšek v Türkovem brezplačniku (vir)

Kandidat za predsednika Danilo Türk je volivcem ta konec tedna poslal še svoj brezplačnik. S prvim, ki je izšel 11. oktobra 2007, ni imel preveč sreče, s tem novim tudi ne, ker je škandalozen….. Še huje, brezplačnik z naslovom Za skupno dobro je zaradi zlorabe mrtvega predsednika dr. Janeza Drnovška padel na raven nespodobnosti in neetičnosti. Na drugi in tretji strani brezplačnika je namreč fotografija s primopredaje, ko je že hudo bolni Janez Drnovšek leta 2007 oblast predal Danilu Türku. Bolje bi bilo, če bi Türk uporabil Josipa Broza, ker obstoja velika verjetnost, da je kje kakšna takšna fotografija.

Seveda je moral Vinko Vasle nadaljevati s svojim poslanstvom – diskreditacijo in je to storil tudi v naslednjem članku par ur kasneje – Türkov brezplačnik v nasprotju z Drnovškovo voljo (vir)

Dr. Janez Drnovšek je v oporoki potomcem zapustil navodilo, da se ga nikjer ne sme upodobiti ali na kakršenkoli način omenjati, zaznamovati spomina. In ta njegova poslednja volja je splošno znana. Ko so v Zagorju v mestnem parku odkrili doprsni kip Drnovška, so to storili kljub večkratnemu opozorilu predsednika države, da je treba upoštevati želje svojcev, ki pozivajo k premišljeni uporabi Drnovškovega imena, za kar si sicer prizadeva tudi Drnovškova družina. Prav zaradi tega se Türk na primer ni udeležil odkritja spomenika v Zagorju: “Slovesnosti se ne bom udeležil, ker je treba spoštovati željo pokojnikove družine.”

No, Vinko Vasle se očitno moti, saj je Jaša Drnovšek, ob postavitvi kipa njegovemu očetu v Zagorju povedal sledeče (vir):
“S samovoljno odločitvijo o postavitvi spomenika so Zagorjani, je prepričan pokojnikov sin, posegli v osebno integriteto svojcev. Vztraja, da njegov oče ne bi nikdar pristal na zavestno poveličevanje osebnosti, da je kip le hladen posnetek očetove podobe in da je pokojni večkrat govoril o nesmiselnosti in škodljivosti materialnega.”

Torej Vinko Vasle je zopet brcnil v temo in pač napisal članek, ki ga je očitno nekdo pričakoval. Takle mamo, kajne?!