Čez 20 minut bodo znani rezultati predsedniških volitev – vzporednih volitev, ki so jih pripravile medijske hiše. Prvi uradni rezultati bodo na voljo ob 19:30 na spletnem naslovu državne volilne komisije – .

Do 16. ure je glasovalo skupaj 604.870 volivcev. Volilna udeležba do 16:00 je 35,32%. Prvi delni izidi glasovanja bodo znani po 19:30 uri.

Rezultati vzporednih volitev – Mediana –  drugi krog bo!

 • Borut Pahor – 41,9%
 • Danilo Turk – 37,2%
 • Milan Zver – 20.8%

Delni izidi glasovanja – se spreminjajo do 00:00!

Skupaj je glasovalo 816.415 volivcev. Volilna udeležba je bila 47,68%.

Število glasov
Odstotek glasov
Borut Pahor
322.374
40,01 %
dr. Danilo Türk
288.658
35,83 %
dr. Milan Zver
194.651
24,16 %

Definitivno pa priporočam branje zapisa – 1. krog: Karte se mešajo na novo izpod tipk Zenela Batagelja, ki je strokovnjak na tem področju!

6 Responses to Rezultati predsedniških volitev 2012 – bo Borut Pahor predsednik RS?

 1. petrograd pravi:

  Bravo Borut! Türkovo nesposobnost, floskule, brezhrbteničnost in demagoško zaostalost je končno spoznala večina RS. Bravo Slovenci, danes niste glasovali za Pahorja, temveč za prihodnost!

 2. Mirko pravi:

  In po Tuerkovem govoru je menda Janša kriv, da so se Tuerku zgodile volitve.

 3. Janč pravi:

  Tako dr. Türk (via Stanovnik) kot dr. Zver sta razglasila, da ne gre le za volitve, ampak za plebiscit.

  Morda res – proti večnim rdeće-črnobelim zdraham, polresnicam in medsebojnem rovarjenju.

  Za desne konzervativce je bitka izgubljena. Bo pa zanimivo videti, kakšne udarce pod pas bodo v naslednjih 3 tednih uporabili levi konzervativci.

 4. Darja pravi:

  Pahor je pred parlamentarnimi volitvami, ko je zmagal, tudi marsikaj obljubljal, in vemo kako se je potem to končalo. Je pa res, da na tej predsedniški funkciji vsaj škode ne more naredit.

 5. Abaddon pravi:

  Pahor bo. 60% bo dobil v drugem krogu. Že sedaj je vodil in bo vodstvo povečal. Če bodo desni, ki so sedaj v 24% volili Zvera šli na volitve sigurno ne bodo za Turka že zato, ker ga podpira Janković. Logično torej Turk nima šans.
  Sam pa oddam neveljavni volilni listek. Škoda, da tudi ostalih 60%, ki ne gre volit ne stori isto.

 6. Dixi pravi:

  Nisem pričakoval takšnih rezultatov v prvem krogu. Iskreno rečeno,mislim da bi bila oba dva kandidata v drugem krogu tudi dobra predsednika ( ma konec koncev tudi Zver bi bil ). Funkcija in delo predsednika države je namreč takšno, da je skoraj nemogoče biti slab predsednik. Generalno mislim, da so ljudje bolj volili proti Turku, kot pa za Pahorja. Ni pa še vse odločeno. Pahorju lahko direktna podpora SDS v drugem krogu bolj škodi kot koristi, on je namreč vtem trenutku edini politik v Sloveniji, ki lahko presega politični prostor levo – desno. Turk pa nima v več kaj izgubiti, mora se pozicionirat bolj v sredino, njemu zmage zdaj ne morejo prinesti več Jankovič in Zveza borcev, v tem drugem krogu mu lahko ta druščina samo škodje. Niso mi pa jasne te ankete v Sloveniji. Ma čisto vse zgrešijo res. Po volitvah pa vsi strokovnjaki za javno mnenje zanjo argumentirat rezultat volitev, pred volitvami pa vsi mimo. Čudno.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.