Pred časom sem pisal o besnem pismu Simobilovega uporabnika na Facebooku, ki je v končni fazi “prejel” 12838 “lajkov” in 1057 komentarjev. Vse skupaj se je začelo zaradi problemov z omrežjem, s katerim se je Simobil soočal. Potem so prišle poplave – 5. novembra in pojavili so se podobni problemi. Omrežje ni delovalo, uporabniki smo bili brez Simobilovega signala. Sicer se ni zgodil revolt, kot se je pred tem na Facebooku, ampak vseeno je Simobil situacijo odlično rešil. Namreč včeraj so sporočili, da bodo nakazali 150.000 eurov Zvezi prijateljev mladine Slovenije.

In ja, tole je primer odlične sanacije problema, ki je nastal in vsak PR-ovec v podjetju bi zaradi tega vriskal od veselja. Namreč to sporočilo se je včeraj širilo kot virus. Za to ga tudi objavljam v celoti (vir):

Spoštovani,

zgodilo se je v ponedeljek, 5. novembra. Slovenija je bila pod vodo. Hude poplave so prizadele ljudi, poškodovana je bila njihova lastnina, infrastruktura ter narava.

Kaj je največ, kar ljudem odtehta v hudi uri? Sodobna in brezhibna komunikacijska infrastruktura. Orodje komunikacije, orodje, ki ohranja stike in rešuje stisko.

Si.mobilovo poslanstvo je ravno to, da ljudem omogočamo storitve, ki ljudem v resnici koristijo. Tokrat svoje obljube nismo uspeli v celoti uresničiti, saj dogodki niso prizanesli niti naši infrastrukturi. Naše omrežje ni delovalo brezhibno in mnogi ste bili nekaj časa komunikacijsko odrezani od sveta.

Opravičilo za nevšečnosti bi v tem hipu pomenilo premalo. Premalo bi bilo tudi dejanje povrnitve škode, da bi se vi počutili bolje. Zato smo se odločili, da bomo pomagali ravno tam, kjer so pomoči najbolj potrebni ljudje, prizadeti v poplavah.

Si.mobil bo za namen odprave posledic poplav, ki so Slovenijo prizadele v začetku novembra doniral 150.000 eur Zvezi prijateljev mladine Slovenije. Organizaciji, ki že dolga leta skrbi za dobrobit ljudi v stiski in je tudi sedaj zunaj, med ljudmi, ki so potrebni pomoči. Obenem z veseljem sporočam, da smo se na ta način pridružili pobudi podjetja Gorenje, ki po svojih poteh že pomaga tudi skupaj z Zvezo prijateljev mladine. Iskreno verjamemo, da skupaj lahko naredimo več.

Hvala, ker ste z nami,
Dejan Turk, predsednik uprave