Vesel in srečen svetovni dan stranišč

19. november je svetovni dan stranišč, praznik ki se ga ljudje premalo zavedamo! Čeprav se mogoče zdi na prvi pogled precej smešen praznik, pa temu ni tako – več si lahko preberete na spletni strani World Toilet Organization (WTO) http://www.worldtoilet.org/. Sam sem imel pred leti idejo o projektu wc-o-rama.com, kjer sem zbiral fotografije različnih stranišč – pri tem so mi pomagali tudi ostali bralci bloga. Vendar sem kasneje idejo opustil, za kar mi je sedaj žal – imel bi ogromno bazo stranišč in fotografij tega pomembnega prostora, v katerem preživimo v življenju skoraj dve leti svojega časa!!

Nekaj povezav do objavljenih fotografij wc-jev:

Sicer pa, če praznujemo Valentinovo,… in vse podobne praznike, ki so nam bili pripeljani, lahko praznujemo tudi Dan Stranišč. Ima kdo kakšno idejo, kako bi to lahko počeli :)

p.s.: vesel in srečen svetovni dan stranišč!!

  1. Morda s pišanjem pred občinskimi zgradbami občin, ki v 21. stoletju še ne premorejo WCja?

  2. Morda je vredno tudi omeniti, da v Društvi za KVČB že 4 leto peljemo projekt ob svetovnem dnevu stranišča – naj javno stranišče, kjer komisija hodi in ocenjuje stranišča po občinah, bencinskih črpalkah ob avtocesti ter bolnišnicah. Rezultati, galerija in arhiv se nahaja tukaj – http://najjavnostranisce.kvcb.si/

Komentarji so zaprti.