19. november je svetovni dan stranišč, praznik ki se ga ljudje premalo zavedamo! Čeprav se mogoče zdi na prvi pogled precej smešen praznik, pa temu ni tako – več si lahko preberete na spletni strani World Toilet Organization (WTO) http://www.worldtoilet.org/. Sam sem imel pred leti idejo o projektu wc-o-rama.com, kjer sem zbiral fotografije različnih stranišč – pri tem so mi pomagali tudi ostali bralci bloga. Vendar sem kasneje idejo opustil, za kar mi je sedaj žal – imel bi ogromno bazo stranišč in fotografij tega pomembnega prostora, v katerem preživimo v življenju skoraj dve leti svojega časa!!

Nekaj povezav do objavljenih fotografij wc-jev:

Sicer pa, če praznujemo Valentinovo,… in vse podobne praznike, ki so nam bili pripeljani, lahko praznujemo tudi Dan Stranišč. Ima kdo kakšno idejo, kako bi to lahko počeli :)

p.s.: vesel in srečen svetovni dan stranišč!!

3 Responses to Vesel in srečen svetovni dan stranišč

  1. glej neverjetne post o WC-jih.pa to ni za verjet

  2. Janč pravi:

    Morda s pišanjem pred občinskimi zgradbami občin, ki v 21. stoletju še ne premorejo WCja?

  3. Matej KOREN pravi:

    Morda je vredno tudi omeniti, da v Društvi za KVČB že 4 leto peljemo projekt ob svetovnem dnevu stranišča – naj javno stranišče, kjer komisija hodi in ocenjuje stranišča po občinah, bencinskih črpalkah ob avtocesti ter bolnišnicah. Rezultati, galerija in arhiv se nahaja tukaj – http://najjavnostranisce.kvcb.si/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.