Pisalo se je leto 2009, ko sem ustvaril nišni blog z Blackberry tematiko. Leto in pol kasneje sem ga prenehal pisati in v tem času sem, zaradi težav z gostovanjem, le tega tudi ukinil. O Blackberry telefonih, opremi, programih,.. sem začel pisati, ker me je zanimala tematika in ker se mi je sama Blackberry platforma zdela zanimiva. No, ko so prišli prvi iPhoneti, se je pri meni vse spremenilo in postal sem “redni” uporabnik iNaprav.

Vendar me veseli dejstvo, da bo v soboto, 24. novembra, v Mariboru, potekal največji BlackBerry dogodek na Balkanu. Vse dodatne informacije o samem dogodki lahko dobite na

p.s.: mogoče zanimivi podatki za razvijalce:

Med najbolj vidnimi dejavniki podpore razvijalcem je zagotovo obljuba, da bo vsak razvijalec lahko s svojo
aplikacijo zaslužil vsaj 10.000 dolarjev – če jih ne bo, ob določenih pogojih, mu bo razliko v zaslužku doplačala družba RIM. A še bolj kot to navdušuje tehnična platorma, ki je v končni fazi razvoja: po novem bo možno na telefonih in tablicah z BlackBerry 10 (tudi obstoječe tablice PlayBook) poganja tudi aplikacije, pisane za sistem Android. Hkrati RIM močno stavi na najnovejši spletni standard HTML5 – sistem podpira standard tako dobro, da na primerjalnih testih dosega najvišje rezultate: nazadnje kar 484 točk od 500 možnih (Apple iOS 6.0 jih je zbral 360, Googlov Android 4.0 pa 280). Najbolj temeljito podporo odličnim razvojnim idejam pa zagotovo ponujajo z razvojnimi možnostmi v različnih jezikih in okvirjih: Qt/C++ Cascades UI API, C/C++ native SDK, HTML5, Adobe AIR ActionScript in Android Runtime v Javi.