O radarjih v Mariboru se zadnje čase veliko piše in še več govori. Franci Kangler, župan Maribora, je tik pred tem “da odleti”, saj se mu dogaja #gotofje scena. No, razlog ni samo v radarjih, ampak v celotnem njegovem načinu vodenja mesta. Piko na i pa so definitivno dodali radarji in kazni, ki jih le ti sproducirajo. In zato je ideja The Speed Camera Lottery – The Fun Theory precej zanimiva in ravno nasprotna z idejo, ki sicer stoji za represijami, ki jih izvaja policija, mestna oblast, država..

Zakaj bi ljudi kaznovali za prehitro vožnjo, če jih lahko za vožnjo po predpisih celo nagradimo? Aha, to je nekaj takšnega kot roza poni? Le zakaj bi bil kdo tako neumen in se odločil za kaj takšnega in s tem dokazal, da zabavne stvari lahko spreminjajo svet na boljše!?

4 Responses to Franci Kangler – rešitev za radarje v Mariboru – The Speed Camera Lottery – The Fun Theory

 1. Abaddon pravi:

  Če bi šlo zares za znižanje hitrosti, bi bil cel sistem tako zasnovan. In 100% iz kazni bi moralo iti ljudem, ki vozijo po omejitvah. Stroške postavitve, razdelitve denarja in sploh vsega pa bi krili iz proračuna, ker naj bi nam bila cestna varnost v interesu.
  V dobi kjer živimo bi to lahko šopalo povsem avtomatsko, v bazi manjka samo še podatek o TRR na registrsko številko, bi ti trgali ali dodali denar lahko kar z nočnim jobom.

  • Janč pravi:

   To bi šlo samo, če bi vsak odprl trajnik za plačevanje kazni. Najprej bi se poravnale kazni, potem pa, če kaj ostane, še življenjski stroški. Nekoliko kruto, ne?

 2. Abaddon pravi:

  Ne, če ne bi delal prekrškov ;)

 3. Matej pravi:

  A da bi potem sosedom plačeval bemfle?
  Bahahaha.
  Še prej bi Kangler letel!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.